Пішов із життя Валентин Згурський

Пішов із життя Валентин Згурський

Валентин Згурський народився 9 лютого 1927 в місті Котовську Одеської області. Закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю інженер-електрик. У 1955-1979 роках працював у ВО імені С.П.Корольова, де зробив кар'єру від інженера до генерального директора.

Із 1979 до 1989 року Валентин Арсентійович був головою Київського міськвиконкому. Кияни незмінно із вдячністю відгукуються про особисті та професійні якості міського голови, справедливо називаючи його одним із найкращих на цій посаді в сучасній історії міста. У 1986 році Валентина Згурського було призначено членом оперативної комісії уряду України з ліквідації аварії на ЧАЕС а також головою оперативної групи з ліквідації наслідків цієї аварії в Києві. Помітний слід залишив Згурський і в науковій діяльності. Він автор 13 винаходів, 5 монографій та близько 100 друкованих робіт.

Вагомий внесок Валентин Згурський зробив в історію улюбленого ним футбольного клубу – «Динамо» Київ. Як відомо, літопис славетної команди «Динамо» – візитної картки України – не оминули й важкі часи. І саме Згурський разом зі своїми однодумцями став одним із тих, хто відродив київське «Динамо», працюючи у ньому головою Наглядової ради.

Герой Соціалістичної Праці, доктор економічних наук, професор, академік. Заслуги Валентина Згурського можна перераховувати довго. Ми же запам'ятаємо його як людину пряму, відкриту, чесну, а ще – рішучого та мужнього, який ніс добро людям та приносив користь країні до свого останнього подиху.

Ми, динамівці, разом із усіма, хто знав та цінував Валентина Згурського, глибоко сумуємо та висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким покійного. Світла пам'ять про Валентина Арсентійовича Згурського назавжди залишиться в наших серцях.

Президент ФК «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер