Усі дебюти «Динамо» - 2021

Усі дебюти «Динамо» - 2021

У 2021 році у складі нашої команди дебютував цілий ряд футболістів. Згадуємо всіх, хто вперше вийшов на поле у футболці «Динамо» протягом року, що минає, у матчах чемпіонату України та єврокубків.

Клейтон

Дебют – УПЛ, «Ворскла» - «Динамо» - 1:5 (1 травня)

«Динамо» підписало контракт із бразильським хавбеком у жовтні 2020 року, але з того часу Клейтон здебільшого виступав за молодіжну команду «Динамо», а через ушкодження пропустив частину зимових зборів першої команди.

За основний склад «біло-синіх» Клейтон дебютував лише наприкінці сезону 2020/21, отримавши 9 хвилин ігрового часу в виїзному матчі з «Ворсклою». Протягом цього відрізку він встиг асистувати своєму співвітчизнику Сідклею, який забив фінальний гол у матчі. Цей вихід залишився єдиним у доробку бразильця в «Динамо» – влітку він залишив Київ.

Владислав Ванат

Дебют – УПЛ, «Колос» - «Динамо» - 0:3 (9 травня)

Рекордсмен-бомбардир молодіжної першості України (26 голів у 25-ти поєдинках) наприкінці минулого сезону підписав новий довгостроковий контракт із «Динамо» та зіграв за першу команду в матчі заключного туру – в гостях у «Колоса». Ванат вийшов на поле на 82-й хвилині, змінивши Артема Бєсєдіна, коли динамівці вже впевнено вели в рахунку 3:0.

Сезон 2021/22 Владислав розпочав на правах оренди в одеському «Чорноморці», за який зіграв 17 матчів в УПЛ та забив три м’ячі.

Владислав Кулач

Дебют – УПЛ, «Динамо» - «Верес» - 4:0 (1 серпня)

Досвідчений нападник провів яскравий минулий сезон у «Ворсклі», ставши найкращим бомбардиром національної першості, та добре зарекомендував себе на перегляді в «Динамо», у підсумку підписавши контракт із нашим клубом.

Дебют Кулача припав на матч 2-го туру УПЛ проти «Вереса», в якому Владислав замінив Дениса Гармаша на 62-й хвилині. З’являвся на полі у 5-ти матчах чемпіонату України та відзначився голом у ворота «Чорноморця» в 15-му турі (6:1).

Ерік Рамірес

Дебют – УПЛ, «Динамо» - «Минай» - 2:0 (11 серпня)

Один із літніх новачків «Динамо» дебютував за наш клуб у перенесеному матчі 1-го туру проти «Миная», одразу відзначившись результативними діями. Вийшовши у стартовому складі, венесуельський форвард спочатку асистував Віталію Буяльському, а наприкінці першого тайму забив другий гол динамівців у поєдинку, встановивши остаточний рахунок. На 62-й хвилині поступився місцем на полі Денису Гармашу.

Через регулярні далекі відрядження до збірної Венесуели та підхоплений коронавірус, за словами самого гравця, він ще не встиг повністю адаптуватися в команді та взяв участь всього у чотирьох матчах УПЛ та двох поєдинках Ліги чемпіонів протягом першої частини сезону.

Денис Антюх

Дебют – УПЛ, «Динамо» - «Десна» - 4:0 (23 серпня)

У літнє міжсезоння Денис Антюх пройшов перегляд у «Динамо» та добре проявив себе на тренувальних зборах, відзначившись двома забитими м’ячами. Як наслідок – тренерський штаб вирішив залишити хавбека в команді, підписавши 4-річний контракт.

Дебют атакувального півзахисника за «Динамо» відбувся у матчі 5-го туру УПЛ проти «Десни», в якому він вийшов у стартовому складі та відіграв 78 хвилин. До зимової перерви Денис встиг взяти участь у трьох матчах української першості.

Ілля Шкурін

Дебют – УПЛ, «Динамо» - «Десна» - 4:0 (23 серпня)

Білоруський форвард приєднався до «Динамо» на правах оренди до кінця сезону 2021/22 із правом викупу. Вже за добу після підписання угоди Ілля відзначився голом на навчально-тренувальних зборах у Швейцарії у ворота «Серветта», а пізніше ще двічі розписався у воротах суперників під час підготовчого періоду.

Як і дебют Дениса Антюха, перший офіційний матч Шкуріна за «Динамо» припав на гру з «Десною», в якій нападник з’явився на полі в перерві замість Дениса Гармаша. Загалом на рахунку форварда 8 матчів в УПЛ та два поєдинки в Лізі чемпіонів.

Вітіньйо

Дебют – УПЛ, «Динамо» - «Олександрія» - 1:0 (18 вересня)

Бразильський легіонер приєднався до киян на початку вересня, уклавши 5-річну угоду та ставши п’ятим новачком команди на початку сезону. За два тижні Вітіньйо дебютував у біло-синій футболці в зустрічі з «Олександрією» (1:0), замінивши Карлоса де Пену на лівому фланзі півзахисту на 69-й хвилині поєдинку.

На початку жовтня бразилець відзначився дебютним голом у компенсований час матчу з «Ворсклою», який підсолодив для «Динамо» гіркоту поразки – 1:2. А в наступному турі вже оформив дубль у воротах «Чорноморця» (6:1). За підсумками першої частини сезону Вітіньйо має у своєму активі 8 матчів в УПЛ (3 голи), вихід у Суперкубку України та три матчі в Лізі чемпіонів.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер