Успішний день для «зелених»

Сьогоднішнім днем для футболістів «Динамо» закінчився насичений тренувальний цикл, який тривав із середини січня, коли команда розпочала підготовку в Ізраїлі. А благодатна сонячна погода лише посприяла плідній роботі динамівців.

Традиційно певна частина ранкового заняття була присвячена загальнофізичній підготовці та комплексу легкоатлетичних вправ. За перебігом цієї частини тренування уважно стежили представники тренерського штабу «Зеніту» із Санкт-Петербурга. Цілком можливо, деякі вправи припали до душі асистентам головного тренера пітерців Лучано Спаллетті, оскільки постеживши хвилин десять і задоволені побаченим, вони залишили тренувальне поле.

У паузах між ігровими вправами Андрій Шевченко давав поради Владиславу Калитвинцеву, як краще діяти в тій чи іншій ситуації. Звичайно, Влад уважно вислухав старшого партнера – різниця майже у 16 років дозволяє Андрію, який виступав упродовж тривалого часу в провідних національних чемпіонатах Європи, наставляти молодь. Можливо, за кілька років у Європі також дізнаються й ім’я Владислава Калитвинцева.

Компанію Гіоане, який ыз початку зборів займається за індивідуальною програмою, склав і Хачеріді. Хлопці трохи попрацювали над фізичними кондиціями, після чого отримали можливість пограти з м’ячем. Женя зайняв місце у воротах, а Тіберіу почав відпрацьовувати удари з різних дистанцій. Не маючи достатніх воротарських навиків, Хачеріді, звичайно ж, часто пропускав м'яча за лінію воріт. Утім, йому це можна вибачити – лише б у подальших офіційних матчах упевненими діями в обороні допомагав голкіперам залишати динамівські ворота у недоторканності. Також приємно й за Гіоане – бачучи, з яким бажанням працює Тібі, виникає впевненість, що його повернення вже незабаром.

Вечірнє тренування «Динамо» співпало за часом із заняттям «Зеніту» і проходило на сусідньому полі. Нападник пітерського клубу Олександр Кержаков, виконуючи серії ударів по воротах, раз по раз відправляв м'яча до сітки воріт. «Саня, а м’яч вище не летить?» – не забув «зачепити» росіянина Микола Латиш. «Я вже роки три вище не б’ю!» – форвард «Зеніта» із посмішкою парирував жарт Миколи Івановича. Перевірити, наскільки правдивими є слова Кержакова, у динамівців буде можливість в очному матчі, який відбудеться 23-го лютого.

А ось на динамівському тренувальному полі вирували пристрасті. Поділившись на «зелених» і «червоних», хлопці зіграли на четверо маленьких воріт. «Зелені» відразу ж захопили ініціативу і втілили свою перевагу в забиті м’ячі у виконанні Шевченка (двічі), Єременка, Мілевського і Кравця. «Червоні» не здавалися до останніх секунд, але забили лише два м’ячі. Відзначилися Калитвинцев і Ель Каддурі, але враховуючи, що свій гол Бадр провів ударом зі своєї половини поля, у результаті «зелені» здобули перемогу 5:3.

«Червоненькі», в Португалії ви грали трохи краще» – підбадьорював команду, яка програла, головний тренер. Шанс відігратися було надано трохи пізніше, вже у грі на великі ворота, але й тут на «червоних» очікувало фіаско. На голи Кравця (двічі), Юссуфа (з пенальті) і Ярмоленка вони змогли відповісти лише точними ударами Ель Каддурі, Гусєва і Зозулі. Таким чином, суботній тренувальний день приніс подвійний успіх команді «зелених», що, без сумніву, підняло їм настрій. А «червоні» також не сумують, чекаючи на можливість узяти реванш.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Марбельї (Іспанія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер