Впевнена перемога Блохіна і його команди

Впевнена перемога Блохіна і його команди

Переможеним виявилося загребське «Динамо», яке отримало в свої ворота два м'ячі.

Обидві команди невдало стартували в груповому турнірі, поступившись у перших матчах. Наставник загребців не приховував, що стратегічною метою його команди є третє місце, і нічия в Києві його більш ніж влаштувала б. Інші амбіції були в Олега Блохіна, якому, як і його підопічним, потрібна була лише перемога. Хоча кожна з шести ігор групового раунду має своє значення, втрата очок у звітній зустрічі могла поставити хрест на надіях «біло-синіх» посісти одне з перших двох місць у групі.

З приходом нового наставника у складі динамівців не відбулося кардинальних змін. Колишнім залишився квартет захисників в особі Тайво, Хачеріді, Михалика і Данило Сильви, переважно функції руйнівника виконував Вукоєвич. З флангів атакували Ярмоленко і Гусєв, з центральної зони Велозу і Кранчар. Традиційно єдиним номінальним нападником став Ідейє.

Як у старі добрі часи, «біло-сині» зі стартового свистка організували шквал атак на ворота суперника. Вже на третій хвилині перша подача в штрафний майданчик хорватів завершилася взяттям воріт. Огнєн Вукоєвич навісив на 11-метрову позначку, Олег Гусєв виграв позицію у Домагоя Віди і головою відправив м'яч у кут воріт! Буквально в наступній атаці рахунок міг бути подвоєний, але удар Брауна Ідейє в схожій ситуації Іван Келава перевів на кутовий.

Забитий м'яч дозволив господарям спокійно контролювати хід гри, хоча підопічним Анте Чачіча вдалося організувати одну перспективну атаку. Фатош Бечірай по флангу увірвався в штрафний майданчик, обвів Олександра Шовковського, але невдало прострілив у центр, де першим на м'ячі був Тайє Тайво. Гра нігерійського захисника у цій зустрічі заслуговує окремого компліменту. Футболіст встигав справлятися зі своїми обов'язками в захисті і дуже небезпечно підключався до атак.

На 33-й хвилині Тайво відібрав м'яч у суперника в центрі поля, пройшов по лівому флангу і сильно прострілив у воротарський майданчик. Під пресингом Андрія Ярмоленка помилився Йосип Піваріч і, вибиваючи м'яч, зрізав його у власні ворота.

Надалі створених динамівцями небезпечних моментів вистачило б на кілька матчів. У площину воріт Келави, який вивів свою команду з капітанською пов'язкою, було нанесено 11 ударів, половина з яких могла призвести до взяття воріт. Браун Ідейє не зумів завдати точного удару після виходу сам на сам з воротарем, в трьох епізодах небезпечно пробивав Ярмоленко.

В цілому підопічні Блохіна провели матч з величезною самовіддачею, намагаючись кожен епізод дограти до кінця. Був помітний емоційний підйом футболістів, який із задоволенням підтримали майже п'ятдесят тисяч вболівальників, які прийшли на стадіон. Кияни за всіма статтями виявилися вищі класом за загребських футболістів і заслужено перемогли.

У другому матчі групи "Порту" переміг ПСЖ 1:0 і одноосібно очолив турнірну таблицю. Найближчі дві зустрічі динамівців з «Порту» (24 жовтня на виїзді та 6 листопада в Києві) багато в чому стануть визначальними в боротьбі за вихід у стадію плей-офф нинішньої Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів УЄФА, груповий турнір, 2 тур

3.10.2012. м. Київ, НСК «Олімпійський», 47804 глядачів

«Динамо» (Київ) - «Динамо» (Загреб) - 2:0 (2:0)

«Динамо» (Київ): 1.Шовковський (к), 33.Тайво, 34.Хачеріді, 17.Михалик, 2.Данило Сильва, 5.Вукоєвич, 4.Велозу, 9.Ярмоленко (13. Мехмеді, 80), 20.Гусєв (85. Раффаель, 82), 21.Кранчар (19.Гармаш, 46), 11.Ідейе.

«Динамо» (Загреб): 30.Келава (к), 4.Шимуніч, 13.Тонел, 24.Віда, 5.Капельйо (90.Чоп, 46), 6.Адемі, 8.Ковачич, 10.Саммір (17 . Карраско, 78), 19.Піваріч, 77.Брозович, 21.Бечірай (55. Рукавіна, 58).

Голи: Гусєв (3, гольовий пас Вукоєвич), Піваріч (33, в свої ворота).

Попереджені: Гармаш (51), Вукоєвич (76) - Тонел (7).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер