Упевнена перемога з нервовою кінцівкою

Упевнена перемога з нервовою кінцівкою

У порівнянні з попередньою грою в чемпіонаті проти «Таврії» Олег Блохін зробив чотири зміни у стартовому складі. Замість Олександра Шовковського, Домагоя Віди, Мігеля та Романа Безуса вийшли Максим Коваль, Євген Хачеріді, Лукман Аруна та Дьємерсі Мбокані. Якщо ж порівнювати з першими 11-ти по грі з «Актобе», то таких змін було три. Своїми місцями поступилися все ті ж Шовковський та Віда, а також Браун Ідейє, а зайняли їх Олег Гусєв, Джермейн Ленс та Мбокані.

Судячи з усього, стартовий кістяк у команді Блохіна почав набувати більш чітких обрисів, що давало привід припустити, що гру в Запоріжжі «біло-сині» розпочнуть без затяжного розгойдування, яке було притаманне двом попереднім матчам Прем'єр-ліги.

Ігрові аспекти

Як і очікувалося, гості розпочали з місця в кар'єр, що й принесло свої плоди у вигляді швидкого гола. На 12-й хвилині Андрій Ярмоленко отримав м'яча на куті штрафного майданчика, віддав його Мбокані, який відкрився в центрі, і Дьємерсі з 12-ти метрів спрямував його у ворота!

Динамівці продовжували домінувати, створюючи небезпечні моменти біля воріт словацького голкіпера Лібора Грдлічки. Кілька таких моментів виникло після відвертих помилок оборони господарів, у яких особливо «відзначався» нігерієць Тейку. Після одного з таких епізодів інтрига у грі могла остаточно зникнути на 30-й хвилині. Ярмоленко перехопив м'яча та вивів у штрафному майданчику на ударну позицію Ленса. Голландець «вистрілив» із 12-ти метрів, але м'яча ногами відбив воротар.

Наприкінці тайму грубий прийом проти Аруни залишився за спиною в головного арбітра зустрічі Козика. Лукман, після того як після паузи зміг продовжити гру, пішов з'ясовувати причини «сліпоти» в рефері, але домігся лише попередження, яке було показане... йому ж.

Другий тайм не передбачав того, за яким сценарієм надалі пішла гра.

Втративши кілька хороших шансів, «біло-сині» все ж таки подвоїли свою перевагу на 67-й хвилині матчу. Мбокані віддав пас на Беланда, який уникнув офсайдної пастки, Юнес переправив шкіряну сферу паралельно на Ярмоленка, і Андрій забивав уже в порожні ворота.



Радість гостей, проте, була нетривалою. Вже за хвилину після довгої діагональної передачі Штурко вискочив до воріт, пробив у стійку, після чого м'яч від спини Коваля залетів у ворота.

Підбадьорені підопічні Пучкова почали сміливіше йти вперед, боротися за, здавалося, безнадійні м'ячі, але загалом моментів, за винятком одного, про який піде мова нижче, шансів зрівняти рахунок не мали.

У нервовій ж кінцівці винними були самі динамівці. Якби вони реалізували хоч один із численних шансів, до й після гола «Металурга», приводів для цього не було б зовсім.

Ключовий момент

На 71-й хвилині грубо помилився Козик, який і до того не фіксував численні порушення. Він не зупинив гру після небезпечної гри Шевчука проти Хачеріді вже у штрафному майданчику киян. М'яч відскочив до бразильця Жуніора, який обіграв Коваля, але не влучив у порожній кут воріт.

Топ-персона

Відмінний матч провів півзахисник динамівців Джермейн Ленс.

Його кинджальні проходи раз по раз залишали в «дурнях» суперників, які лише фолами могли зупинити реактивного голландця, проте той неодноразово виводив своїх партнерів на завершальні удари.

Прем'єр-ліга. 7-й тур

25.09.2013. м.Запоріжжя. «Славутич Арена». 11,456

«Металург» (З) – «Динамо» – 1:2 (0:1)

«Металург» (З):
Грдлічка, Cахневич (Сержіу, 77), Матеус, Матяж (Лазарович, 84), Годін (Жуніор, 65), Шевчук, Рудика (к), Штурко, Пісоцький, Тейку, Опанасенко.

«Динамо»: Коваль – Тремулінас, Драгович, Хачеріді, Гусєв (к) – Ленс (Дуду, 90+4), Вукоєвич, Аруна, Беланда (Безус, 72), Ярмоленко – Мбокані.

Голи: Мбокані (12, пас Ярмоленко), Ярмоленко (67, пас Беланда) – Коваль (68, автогол).

Попередження: Матеус (77) – Аруна (42), Ленс (66), Драгович (72), Гусєв (90+5).

Вилучення: Матеус (90+3, друге попередження).

Статистика (в дужках – статистика за підсумками першого тайму)

«Металург»

Статистика

«Динамо»

1 (0)

Голи

2 (1)

46 (52)

Володіння м'ячем (%)

54 (48)

10 (6)

Загалом ударів

10 (8)

2 (2)

Удари в рамку воріт

6 (4)

7 (4)

Удари повз ворота

3 (3)

1 (0)

Стійки/поперечини

1 (1)

2 (1)

Кутові

6 (3)

0 (0)

Офсайди

11 (4)

14 (5)

Порушення правил

19 (9)

1 (0)

Жовті картки

4 (1)

1 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

© www.fcdynamo.kiev.ua

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер