Впевнено та заслужено

Впевнено та заслужено

Динамівці продовжують лідирувати в чемпіонаті. Претендента на третє місце подолано і відрив від переслідувача за результатами туру, як мінімум, не зміниться.

Зустріч із «Дніпром» видалась досить неоднозначною. Кияни цілком логічно володіли ініціативою, створили більше моментів, але важко сказати, як би обернулись події, якби не Канкава. Грузинський хавбек вдруге у весняній частині чемпіонату підводить свою команду. Спочатку вилучення в Полтаві, яке на результат поєдинку не вплинуло, а от його сьогоднішній «фокус» у Києві…

Спочатку грузинський хавбек грубо атакував Корреа, зобразивши неакуратний підкат ззаду. А на 21-й хвилині він в абсолютно простій ситуації стрибнув на Гусєва і наніс Олегу сильний удар ногою. Для чого?! Це футбол, а не бої без правил. Канкаву слід було вилучити відразу, проте арбітр надав перевагу показати друге попередження.

Що таке грати в Києві проти «Динамо» вдесятьох, немає смислу розповідати. Для будь-якої української команди це практично смертельний варіант. До кінця першого тайму гості впевнено відбивались, але, заради справедливості відзначимо, що й атаки лідера чемпіонату не відрізнялись особливою різноманітністю. Олег Протасов зробив передбачувану заміну, зняв одного форварда і випустив досвідченого опорного Олега Шелаєва.

До пори, до часу це спрацювало. Але із початком другої половини тиск динамівців був настільки сильним, що навряд чи у суперника були шанси вистояти. І в другій атаці після перерви господарі відкрили рахунок! Старцев парирував удар Гусєва, а проти добивання Несмачного був безсильним. Андрія хотілося б виділити окремо. Чи не найкращий м'яч у цьому сезоні. Надійність в обороні, ефективна гра в атаці, забитий м'яч, декілька небезпечних акцентованих прострілів і ще парочка непоганих ударів. Як для лінійного виконавця – досить солідний набір корисних дій. А головне, що точний удар Несмачного допоміг киянам розкріпоститись та заграти в своє задоволення.

Столична команда не один раз могла подвоїти перевагу, але на завершальній стадії атаки постійно чогось не вистачало. То Корреа промахнувся, то удари Туре та Ротаня блокували захисники, то Старцев парирував м'яч після «вистрілу» Несмачного. Міг відзначитись всьоме за час чемпіонату Родргіо, але після фірмової гри бразильця на «другому поверсі» м'яч просвистів над перекладиною.

І все-таки було б несправедливо, якби рахунок залишився мінімальним. На 72-й хвилині Діого, що вийшов на заміну, отримав м'яч біля правої бровки, зрячим пасом надав Клеберу шанс проявити себе. Форвард позиційно переграв одного опонента, хитнув у бік другого та точно пробив метрів із 15-ти. Зрозуміло, за таких обставин 2:0 це перемога без варіантів. Однак розслаблятись теж не можна було.

Динамівці не стали «сушити» гру, а продовжували атакувати. Могли забити і третій, але обмежились іще однією кадровою втратою для дніпрян. Шелаєв міг бути вилучений ще в середині тайму (із однією жовтою карткою він двічі грубо фолив), але вилучення отримав, зірвавши киянам небезпечну контратаку.

Не обійшлось без втрат і для господарів. Кульгаючи, залишив поле Тарас Михалик, і поки не відомо, наскільки серйозним є це пошкодження. Дуже не хотілось би поповнення лазарету перед завершальним відрізком сезону.


www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер