Упевненість «Барселони» і сподівання «Динамо»

За лічені години до матчу Ліги чемпіонів «Барселона» - «Динамо» в столиці Каталонії мало що говорить про майбутній поєдинок. Двохмільйонне місто живе своїм розміреним життям, радуючи численних туристів визначними пам'ятками, теплою погодою і свіжим середземноморським повітрям. За словами місцевих жителів, подібна картина міняє своє забарвлення ближче до матчу – вболівальники маленькими струмочками з усіх кінців міста потихеньку приходять до «Ноу Камп», а в пабах і ресторанах налаштовують телевізори на матч улюбленої команди.

У Барселоні делегація «Динамо розмістилася в одному з найкращих готелів міста, п'ятизірковому «Євростар Гранд Марина», розташованому на морському узбережжі та оточеному з одного боку великим торговим портом, а з іншого розважальним центром, що включає океанаріум, і причалами для яхт. Часу на екскурсію містом у динамівців не знайшлося. У понеділок увечері команда провела тренування на «Ноу Камп», а у вівторок в розкладі теоретичне заняття. Трохи більше ніж за дві години до початку зустрічі автобус із гравцями та тренерами у супроводі поліцейського ескорту вирушить на «Ноу Камп», оминаючи на своєму шляху Олімпійський стадіон, який донедавна був домашньою ареною «Еспаньйола». Відомо, що ціни на гру «Барселони» з «Динамо» коливаються від 40 до 100 євро, що цілком прийнятно для місцевого регіону, одного з найбагатших у країні (за цим показником Каталонія поступається лише автономії басків).

Місцеві жителі анітрохи не сумніваються в успіху своєї команди, вказуючи в розмові лише різницю м'ячів, з якою переможе команда Гвардіоли. Зрозуміти самовпевненість каталонців нескладно, аж надто переконливий футбол показують їхні улюбленці останнім часом. Погоджуються з уболівальниками і букмекери: коефіцієнт на перемогу «Барси» 1.1, нічия помножить поставлену суму в дев'ять разів, а перемога українців більше ніж у двадцять. У передматчевих коментарях місцева преса приділяє підвищену увагу персоні Андрія Шевченка, згадуючи його успішні матчі проти «Барселони» у футболці «Динамо» та «Мілана». Традиційно кожне з видань виставляє орієнтовні склади на гру. Цікаво, що авторитетна «Аs» не бачить у ньому Шевченка, відрядивши до нападу пару Мілевський-Ярмоленко. На лівому фланзі журналісти поставили бразильців Бетао та Маграо, а центральним захисником Хачеріді. У стартовому складі господарів, які грають у традиційні 4-3-3, на вістрі атаки ударне тріо Іньєста-Ібрагимович-Мессі. Анрі травмований, його немає навіть у запасі. Втім, все це з області припущень, нехай і достатньо близьких до дійсності.

До Барселони на гру прилетів Вадим Євтушенко, помічник тренера збірної України Олексія Михайличенка. Окрім головного завдання - проглядання дії гравців, які цікавлять його, - екс-нападник «Динамо» хоче зустрітися з Дмитром Чигринським. В останньому матчі «Барси» Діма отримав травму, на відновлення після якої буде потрібно кілька тижнів.

До стартового свистка голландського арбітра Бйорна Куйперса залишається все менше часу. Із нетерпінням чекаємо на цікавий поєдинок команд Газзаєва та Гвардіоли, який на території України покаже телеканал Перший національний. Початок о 21:45.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер