УЄФА запропонував провести матч Юнацької Ліги УЄФА на нейтральному полі

УЄФА запропонував провести матч Юнацької Ліги УЄФА на нейтральному полі

У середу, 16 березня, на адресу президента ФК «Динамо» Київ Ігоря Суркіса надійшов офіційний лист від УЄФА, в якому заступник генерального секретаря асоціації Джорджіо Маркетті від імені європейського футболу запевнив у своїй солідарності та підтримці всього українського народу у війні.

Окрім цього, УЄФА запропонував дату матчу 1/8 фіналу Юнацької Ліги УЄФА «Динамо» – «Спортінг» (Лісабон). У зв'язку з ситуацією, що склалася в Україні, єдиним реалістичним варіантом є проведення вищевказаного матчу у квітні на нейтральному полі.

Зважаючи на календар змагання, яке завершується фіналами 22-25 квітня, УЄФА бачить можливість організувати матч 1/8 фіналу проти «Спортінга» на стадіоні Спортивного Центру Коловрей (штаб-квартира УЄФА в Ніоні), а також наступного чвертьфіналу, в якому переможець гратиме проти іншого лісабонського клубу «Бенфіка». Дати матчів визначені 16 та 19 квітня.

ФК «Динамо» Київ взяв до уваги пропозицію УЄФА і веде подальші переговори щодо реалізації футбольного матчу.

Нагадаємо, у груповому етапі турніру наші хлопці посіли друге місце, упустивши лідерство у групі лише в останньому турі. Кияни впевнено перемагали відомих суперників, якими на цьому етапі були: лісабонська «Бенфіка» (4:0, 0:1), «Барселона» (0:0, 4:1) та мюнхенська «Баварія» (4:0, 2:1). Юнаки київського «Динамо» в 1/16 фіналу Юнацької ліги у серії післяматчевих пенальті здолали чемпіона Іспанії «Депортиво» (2:2 основний час та 3:2 по пен.) і в наступному раунді мають зіграти з португальським «Спортингом». Початковою датою проведення матчу планувалося 2 березня на стадіоні «Динамо» імені В. Лобановського. Після початку війни в Україні матч було перенесено на 9 березня, але зі зрозумілих причин він досі не відбувся.

Підопічні Ігоря Костюка «Динамо» U-19 залишилися єдиним представником України на міжнародній арені поточного сезону, і незважаючи на трагічні події, старанно і активно готуються вийти на поле в будь-який час і в будь-якій точці Європи! У юнаків горять очі, вирує почуття патріотизму, адже вони хочуть зіграти матч задля моральної підтримки своїх співвітчизників і сподіваються присвятити бажану перемогу своїй країні!

Додамо, що юнацький склад київського «Динамо» спільно зі старшими товаришами із першої команди продовжують підготовку на Заході України під керівництвом Олега Гусєва. 

ОРИГІНАЛ ЛИСТА УЄФА ДОСТУПНИЙ ЗА ПОСИЛАННЯМ

переклад листа

15/03/2022

Шановний пан Суркіс,

Насамперед, користуючись цією можливістю, дозвольте висловити слова нашої щирої солідарності всім українцям у складному реальному контексті.

УЄФА вирішило надати українському футболу всю необхідну підтримку щодо поточних змагань шляхом перенесення всіх запланованих матчів на пізніші дати.

Щодо матчу 1/8 фіналу Юнацької Ліги УЄФА, Динамо – Спортінг (Лісабон), на даному етапі єдиним реалістичним варіантом проведення вищезазначеного матчу є його проведення у квітні на нейтральному полі.

Зважаючи на календар змагання, яке завершується Фіналами 22-25 квітня, ми хотіли б запропонувати можливість організувати Ваш матч 1/8 фіналу проти Спортінгу на стадіоні Спортивного Центру Коловрей (штаб-квартира УЄФА в Ніоні), а також наступний чвертьфінал, у якому переможець гратиме проти Бенфіки. Датами будуть 16 та 19 квітня.

Розуміючи всю складність ситуації в Україні, ми просимо Вас підтвердити, чи можлива для Вас дана пропозиція.

УЄФА надасть всю необхідну підтримку в організації цього матчу, підготовці та проживанні команд.

З повагою,

Джорджіо Маркетті
Заступник Генерального секретаря

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер