В «Динамо» півзахисник збірної Фінляндії

В «Динамо» півзахисник збірної Фінляндії

ФК «Динамо» підписав контракт із півзахисником збірної Фінляндії Романом Єременком. Футболіст успішно пройшов медичне обстеження і підписав із клубом орендну угоду на рік. По закінченню терміну оренди «Динамо» має першочергове право викупити контракт Єременка в «Удинезе», який чинний ще 3,5 роки – тобто, до 2012 року.

Роман Єременко, син відомого в минулому футболіста московських клубів «Торпедо», «Динамо» і «Спартак» Олексія Єременко, народився 19 березня 1987 року. Коли Роману виповнилися три роки, родина переїхала до Фінляндії – батько підписав контракт із місцевим клубом «Яро». У футбольній школі клубу наймолодший Єременко (старший брат, Олексій, також є гравцем збірної Фінляндії; зараз виступає в Росії за «Сатурн») робив перші кроки в професійній кар'єрі. У 17-річному віці Роман дебютував в основній команді «Яро».

Відігравши в «Яро» два роки, перспективний хлопець потрапив «на олівець» селекціонерам італійського «Удинезе» і, починаючи з сезону 2006/2007, Єременко виступає в серії «А». За два сезони, проведених на Апеннинському півострові, Роман зіграв 28 матчів (17 за «Удинезе» в чемпіонаті і Кубку країни, 11 – за «Сієну», в якій футболіст виступав на правах оренди).

У Романа Єременка подвійне громадянство – російське і фінське. У 2007 році, під час виступів в Італії, півзахисника запросили до національної збірної Фінляндії. З тих пір Роман провів у футболці фінської збірної 8 матчів, відзначившись одним голом.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер