Відкритий лист футболістів київського „Динамо» 1949 - 2005 рр. Президенту України Віктору Ющенко

Відкритий лист футболістів київського „Динамо» 1949 - 2005 рр. Президенту України Віктору Ющенко

Шановний Вікторе Андрійовичу!

Звертаємося до Вас з відвертим занепокоєнням про подальшу долю ФК „Динамо" (Київ), яка є і нашою долею. Повірте нам, що людина, яка хоч раз мала щастя і честь вдягти біло-блакитну форму з літерою „Д" на грудях, не на словах знає, що таке гідність , престиж і слава рідної країни.

Ми - це ветерани київського „Динамо" і його нинішні гравці - представники різних поколінь. Наші життя віддані рідному клубові. Вони, власне, і складають його історію і сьогодення. Озираючись у не таке вже й далеке минуле, наші серця переповнюються гордістю за те, що таки риси, як людяність, патріотизм, відчуття ліктя, які завжди були притаманні динамівській сім'ї не були втрачені у вирі переломних подій на початку 1990-х.

Очевидно, що становлення нової незалежної держави потребує чимало зусиль і великого терпіння. Тим не менш, було надто боляче дивитися, як тодішнє керівництво „Динамо", захоплене сумнівними комерційними експериментами, руйнувало не тільки матеріально-технічну базу клубу, а й знищувало святі динамівські традиції. А що до ветеранів „Динамо", то багато хто з нас стали тоді просто зайвими людьми.

Уявіть собі, як ожили наші серця, коли 1993 року до керма нашого клубу стали люди по-справжньому віддані футболу і динамівському духу. Ми знову стали рідними і бажаними у нашому динамівському домі. Відтоді ми знову відчуваємо до себе увагу і повагу. Ми можемо як і раніше передавати свій досвід і знання, спілкуючись з динамівською молоддю. І, що найголовніше - до нас повернулося відчуття людської і громадянської гідності.

Нині, коли лунають загрози похитнути впевненість у стабільність динамівського життя, ми не залишимося „поза грою". Динамівці не поважають тих, хто плямує принципи Чесної Гри. Ми здатні відрізнити підступні спекуляції нечесних ділків, які з неприхованою зневагою ставляться до „Динамо", але вбачають можливість скористатися нашим символом для задоволення своїх сумнівних амбіцій.

Натомість, наш життєвий і спортивний досвід дозволяє нам справе5дливо оцінити щире служіння київському „Динамо" братів Суркісів. Всі свої зусилля, час і душу вони віддають збереженню і зміцненню авторитету українського футболу в світі.

Водночас нас особливо обурює, що невиважені заяві на адресу клубу у нас в Україні, підштовхують окремих чужинців до брудних зазіхань на відомий у всьому світі динамівський бренд. Це спровокувало спробу піддати сумнівну життєздатність і ефективність менеджменту ЗАТ „ФК „Динамо" Київ". Але ми віримо, що влада виявить мудрість і припинить потурання спробам дискредитувати ім'я славетного клубу заради химерної справедливості і покладе край беззаконню.

Наша позиція ґрунтується на традиціях гідності і честі. Динамівці вміють перемагати біль травм і навчені стійкості у спортивній боротьбі.

Ми звертаємось до Вас, шановний пане Президент, з проханням зробити все можливе, аби не було завдано травми нашим серцям, які завжди слугували Україні, підносячи її авторитет в усьому світі.


З повагою,

Футболісти київського „Динамо"
1949 - 2005 рр.


Олег Блохін
Леонід Буряк
Анатолій Сучков
Андрій Биба
Анатолій Дем'яненко
Йожеф Сабо
Олексій Михайличенко
Олександр Заваров
Володимир Мунтян
Олег Базидевич
Володимир Левченко
Віктор Третєяков
Микола Пінчук
Микола Богданов
Станіслав Євсєєнко
Микола Кольцов
Олександр Гуйганов
Валерій Самохін
Олександр Кольцов
Володимир Грошин
Віктор Кондратов
Петро Тищенко
Олександр Шовковський
Віталій Рева
Анатолій Шепель
Андрій Баль
Віктор Серебряніков
Володимир Ануфрієнко
Володимир Вєрємєєв
Ігор Зайцев
Василь Євсєєв
Валерій Зуєв
Володимир Науменко
Володимир Сорокін
Віктор Кащєй
Анатолій Коньков
Олег Кузнєцов
Геннадій Литовченко
Володимир Лозинський
Віктор Матвієнко
Михайло Коман
Віталій Косовський
Михайло Михайлов
Володимир Оніщенко
Віктор Чанов
Володимир Бессонов
Євген Котельников
Андрій Несмачний
Юрій Дмитрулін
Віталій Хмельницький
Сергій Ребров
Володимир Богданович
Віктор Фомін
Євген Лємєшко
Олександр Щанов
Тібор Попович
Василь Турянчик
Іван Диковець
Віктор Бєльков
Борис Висоцький
Борис Лепський
Олександр Леонідов
Віктор Назаров
Сергій Куліковський
Олександр Дамін
Євген Снітко
Петро Заєць
Віктор Каплун
Олександр Бойко
Георгій Лавер
Іван Яремчук
Валентин Троянівський
Євген Рудаков
Сергій Федоров
В'ячеслав Семенов
Олександр Шпаков

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер