Відкритий лист спортивних журналістів до Президента України Віктора Андрійовича Ющенка

Відкритий лист спортивних журналістів до Президента України Віктора Андрійовича Ющенка

Вельмишановний пане Президенте,

Ми, спортивні журналісти, пишемо цього листа, як громадяни і професіонали, з вірою, що ідеали, які багато хто з нас разом з Вами відстоювали на Майдані Незалежності у доленосному для нашої країни листопаді 2004р., стануть принципами життя для кожного українця.

Свій професійний обов'язок, як патріоти рідної Батьківщини, ми вбачаємо в тому, щоб запобігти спробам деяких фігурантів паплюжити ті цінності, життєдайність яких перевірена часом.

Для багатьох поколінь „Динамо" - це загальнонаціональний символ, опікуватися яким велика честь і неменша відповідальність. З абсолютною відповідальністю людей, які знаються у спортивній сфері, і представників „четвертої" влади, на яку покладається демократичне завдання віддзеркалення громадської думки, ми стверджуємо, що на сьогоднішній день славетні традиції динамівської родини зберігаються і примножуються.

Запорукою є не слова, а справи людей, які незважаючи на труднощі кардинальних економічних і політичних змін в українському суспільстві початку 1990-х років, розпочали запровадження сучасних і ефективних методів господарювання, здійснивши акціонування клубу „Динамо" у 1993 році. Насамперед це врятувало „Динамо" від фінансового і морального краху. В подальшому це забезпечило стабільні спортивні успіхи та зміцнення економічних позицій клубу, чим українці пишаються. Хоч як свідчать факти - не всі. Є й такі, котрі заради помсти над „ворогами" ладні пожертвувати навіть українськими символами.

Протягом останнього десятиліття нового вигляду набув стадіон „Динамо"; реанімовано клубну дитячу школу на Нивках в Києві, де сьогодні навчаються і тренуються понад 2500 українських хлопчаків; зразком сучасної архітектури і спортивної інфраструктури визнає Європа і світові футбольні інституції медико-реабілітаційний комплекс у Конча-Заспі.

В неповному переліку реальних справ на благо українського футболу ми згадали лише вершини трикутника, адже на них спираються і на них спираються і національні збірні нашої країни. Той факт, що українська збірна чи не вперше має реальний шанс вийти у фінальний турнір Чемпіонату світу 2006 року у Німеччині, а юнацька команда футболістів 1985 року народження вже завоювала право виступу у фіналі Чемпіонату світу серед команд цієї вікової категорії в червні цього року в Голландії, є безсумнівно логічним результатом історичних перетворень, старт яким і зразок для яких створювало і продовжує створювати „Динамо" та його керівництво.

Мудрість і авторитет „старійшин" динамівського духу - Леоніда Кравчука і Валентина Згурського, підприємницький талант і досвід братів Суркісів, інших зацікавлених особистостей забезпечили той рівень „Динамо", на якому воно знаходиться сьогодні. Це той фундамент, який забезпечує збереження бренду „Динамо" і зміцнення його репутації у Європі. Запевняємо Вас, що українські уболівальники глибоко поважають фанатичну відданість цих людей улюбленому клубу, їх діяльність на благо українському футболу.

Ми глибоко схвильовані заявами окремих політиків і бізнесменів, котрі керуючись суто егоїстичними і дрібновласницькими мотивами, кидають виклик українським уболівальникам. Ніхто з шанувальників футболу не погодиться довірити кермо своєї улюбленої команди одіозним особистостям, які ніколи не любили футбол, не знаються на елементарних правилах ведення футбольного господарства і не цікавляться ним взагалі.

Ми віримо, що Ви, шановний пане Президенте, як гарант захисту загальнонаціональних цінностей, поділяєте тривогу і занепокоєння громадськості щодо небезпечного прецеденту, коли один із символів нашої держави використовується для сумнівних маніпуляцій. Ми переконані, що Ви, шановний пане Президенте, разом з нами стурбовані тією шкодою, яка завдається іміджу України на її шляху до інтеграції в європейські структури спробами заплямувати репутацію найпопулярнішого клубу нашої країни.
Нам прикро, що до широкого висвітлення національного спорту додається гіркий присмак політизовано-комерційного піару. Ми запевняємо Вас, шановний пане Президенте, що українські журналісти будуть і надалі об'єктивно і чесно висвітлювати спортивне життя суспільства, відстоюючи торжество Закону і справедливості загалом і в спорті - зокрема.

З повагою,

1. Ігор Мірошниченко (ICTV)
2. Олександр Попов (www.dynamo.kiev.ua)
3. Семен Случевський (НТВ-плюс)
4. Сергій Клейцун (ТРК "Київ")
5. Власта Шовковська (Вікна-спорт, СТБ)
6. Сергій Полховський (ТРК 1+1)
7. Віктор Браницький („Голос України")
8. Геннадій Мороз (ТРК „Тоніс")
9. Віталій Борщов (член Спілки кінематографів України)
10. Артем Франков („Футбол")
11. Максим Максимов („Радіо"Свобода")
12. Андрій Шахов („Футбол")
13. Олександр Фришко („Футбол")
14. Віктор Вацко (ТК „Інтер")
15. Олексій Маргієв („Новий Канал")
16. Олександр Даниленко (ТК „Інтер")
17. Олег Шумейко(ТК „Інтер")
18. Юрій Сай („Факты")
19. Валерій Рекунов („2000")
20. Сергій Циба („Український футбол")
21. Андрій Варакін („Болельщик")
22. Сергій Омельчук („ICTV")
23. Борис Штрассер ( „Гол!")
24. Олександр Болюх ( „Гол!")
25. Микола Васильков (СТБ)
26. Юрій Карман („Команда")
27. Сергій Пількевич („Команда")
28. Олег Лисенко („Команда")
29. Андрій Кудирко („Команда")
30. Валерій Новобранець („Команда")
31. Юрій Трохимчук („Команда")
32. Дмитро Димченко („Команда")
33. Сергій Ситник („Команда")
34. Сергій Дем'янчук („Команда")
35. Сергій Талимончик („Команда")
36. Юрій Данилов („Команда")
37. Сергій Бондаренко (УТ-1)
38. Олег Зубарук ("Експрес")
39. Максим Качур ("Експрес")
40. Роман Яворський (ТРК "Люкс")

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер