У Дніпропетровськ «Динамо» їде за перемогою

У Дніпропетровськ «Динамо» їде за перемогою

Практично з перших січневих матчів наставник «Динамо» Юрій Сьомін визначив основний склад команди. Це неважко помітити, порівнявши прізвища гравців, які виходили на поле в першій і останній зустрічах зимової перерви – проти софійського «Левскі» і черкаського «Дніпра». У воротах незмінно Олександр Шовковський, центр захисту «цементують» Юссуф і Михалик, на флангах досвідчений Несмачний і Допілка, який вдало вписався в гру. У середині поля Гіоане відведені швидше руйнівні функції. Румун перебуває у відмінній формі і виконує великий об’єм роботи. У матчі з черкаським «Дніпро» Тіберіу кліька разів опинявся на ударних позиціях, встигаючи при цьому вправно відпрацьовувати в захисті. Майстерність Карлоса Корреа спрямована на створення. Утім, за півтора року в Україні бразилець призвичаївся до динамівського стилю гри і не чужається чорної роботи.

Більше всього питань по складу «Динамо» на недільну гру виникають по лінії атаці. Під сумнівом участь у матчі Сергія Реброва, Олега Гусєва і Артема Мілевського. Проблеми з коліном у Майкла. Утім, Юрій Сьомін висловив надію, що до поєдинку в Дніпропетровську гравці зможуть відновитись. Як би там не було, зараз у розпорядженні тренера достатньо кваліфікованих виконавців. Залишається визначитись з оптимальною кандидатурою на конкретну позицію.

Найімовірнішою є поява на правому флангу півзахисту Дениса Олейника, який добре зарекомендував себе на зимових зборах. Саме на цій позиції він зіграв проти черкаського «Дніпра». На лівому флангу, після того як Ротань і Діого Рінкон покинули команду, більш за все шансів у Мілоша Нінковича. Вистачає претендентів у Юрія Сьоміна на два місця в атаці. Незважаючи на важливість результату, навряд чи досвідчений наставник вирішить у виїзному матчі проти лідера виставити двох номінальних нападників. Оптимальним бачиться вихід на вістрі атаці Ісмаеля Бангура, якому з глибини поля допомагатиме Шацьких чи Алієв (якщо не зможе зіграти Ребров). Утім, тут можливі варіанти.

Між іграми з черкаською і дніпропетровською командами, робочий графік динамівців був досить спокійним. У четвер відновлювальні процедури, у п’ятницю і суботу по одному тренуванню. У Дніпропетровськ команда вилітає сьогодні ввечері.

Наявність у клубній обоймі трьох команд («Динамо», «Динамо-2» і дубль) передбачає ротацію гравців. Тим паче в ситуації, коли з п’ятниці по суботу кожна з команд проводить календарний матч. Напередодні гри в Дніпропетровську Юрій Сьомін відправив у підмогу резервістам шістьох гравців, які брали участь у зимових зборах - Годзюра, Хачеріді, Дедечка, Фаркаша, Бельгазуані і Главіну.

А от рішення Бюро ПФЛ перенести матч першої ліги «Динамо-2» - ЦСКА більше за все обрадувало… Артема Кравця. Нападаючий був вилучений в останньому осінньому матчі «Динамо-2» і, згідно регламенту, не мав права грати за інші клубні команди до відбуття кваліфікації саме по іграх другої команди. Очевидно, керівництво ЦСКА пішло на зустріч динамівцям, погодившись перенести ігри на дату, передуючу старту вищої ліги. Таким чином, Юрій Сьомін може задіяти Кравця в Дніпропетровську як у турнірі дублерів, так і в зустрічі головних команд.

На «Метеорі» у «Динамо» буде серйозна група підтримки. За словами віце-президента клубу Вадима Костюченка, у Дніпропетровськ збираються близько тисячі вболівальників киян, для яких на трибунах виділено два сектори: «Прихильників обох команд пов’язує більш як двадцятирічна дружба. Мабуть, найдовша і найміцніша серед футбольних фанів у нашій країні. У першому колі «Дніпро» переміг «Динамо» і отримав заслужені аплодисменти від киян. Знаючи стосунки вболівальників, не сумніваюсь, що на трибунах буде святковий і доброзичливий настрій».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер