Гол Саблича виводить “Динамо” у лідери

Гол Саблича виводить “Динамо” у лідери

Несподівано швидко надолужили київські динамівці п’ятиочкове відставання від лідера чемпіонату України. У середині березня, після нічиї з “Таврією”, мало хто міг подумати, що до очного поєдинку “Динамо” та “Шахтаря” підопічні Олексія Михайличенко вже матимуть одне очко переваги.

Напередодні зустрічі з киянами лави “Іллічівця” поповнили кілька кваліфікованих гравців з Донецьку, серед яких відомі Цихмейструк, Шищенко, а також білорус Калачов. Робота на трансферному ринку привела до певних результатів, принаймні цього недільного вечора підопічні Миколи Павлова нічим не були схожі на безпорадних хлопчиків, які менш ніж півроку тому примудрилися поступитися вдома киянам 0:8.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі. Гравці лише кілька разів змушували серйозно попрацювати голкіперів, а найнебезпечніший момент, впритул розстрілюючи динамівські ворота, не реалізував Кривошеєнко – киян врятував Шовковський. По перерві, особливо з виходом на поле Черната та Корниленко, гра пожвавішала. Гості масовано атакували Нікітіна, який цього вечора явно піймав кураж.

Єдиний і вирішальний гол зустрічі за лічені секунди до закінчення основного часу матчу забив Горан Саблич, с 12-ти метрів перекинувши м’яч через необачно вийшовшого з воріт Нікітіна. Єдина, як виявилося, помилка кіпера коштувала маріупольцям важливої для них нічиї. А хорватського легіонера відтепер можна назвати справжнім “фахівцем” по “Іллічівцю”. Нагадаємо, що обидва м’ячі за півтора року виступів за “Динамо” оборонець провів саме на маріупольському стадіоні.

У доданий арбітром час Белькевич ударом з лінії штрафної мав чудову нагоду збільшити рахунок, але врятував Нікітін. Через кілька секунди пролунав фінальний свисток, який зафіксував важку і вкрай важливу перемогу “Динамо”. Наступний поєдинок дружина Олексія Михайличенко проведе у суботу проти “Шахтаря”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер