У Києві відкрито пам’ятник Валерію Лобановському

У Києві відкрито пам’ятник Валерію Лобановському

Сьогодні у Києві на території стадіону “Динамо” було відкрито пам’ятник видатному футбольному діячу Валерію Васильовичу Лобановському.

На церемонії відкриття були присутні кілька тисяч шанувальників таланту великого тренера, керівники ФФУ та ПФЛ, колишні та нинішні гравці “Динамо”, представники УЄФА, а також державні діячі нашої країни.

Відкриття пам’ятника віншувало вступне слово Ігоря Суркіса: “Ця скульптурна композиція лише мала частка того, що ми робимо для вшанування пам’яті великої людини. Лобановський є одним з символів нашої країни і ми ніколи не забудемо те, що він зробив для розвитку футболу. Лобановський назавжди в наших серцях!”.

Перший президент України Леонід Кравчук виступив одразу після президента “Динамо”: “Лобановський зробив для українського футболу дуже багато. Своєю працею він заслуговує на величезну повагу для себе. Це була по-справжньому щаслива людина – його улюблена справа приносила задоволення не тільки собі, але й мільйонам шанувальників футболу”.

Згодом слово взяв слово колишній лідер “Динамо”, капітан “золотої команди” початку 60-х Віктор Каневський: “Валерій Васильович мріяв, щоб не одне покоління опановувало його напрямок, його думки про футбол, він вірив у потенціал українського футболу. І я в це також вірю Моє рідне київське “Динамо” і збірна України ще посяде гідне місце у світовому футболі. І це буде найкраща данина світлої пам’яті Валерія Лобановського і справі, якій він віддав своє яскраве життя”.

Нікіта Симонян був одним з тих, хто дуже гарно знав Лобановського і тісно співпрацював із ним: “Я багато чому навчився в цієї людини. Для мене було за честь працювати разом з Валерієм Васильовичем. Окрім того, що він був неперевершеним фахівцем, Лобановський відрізнявся чудовими людськими якостями. Він був строгий, але справедливий і ніколи не дозволяв собі образити футболіста”.

Після теплих слів на адресу Валерія Васильовича президент “Динамо” Ігор Суркіс і Леонід Кравчук відкрили пам’ятник. Першими квіти до нього поклали вдова Лобановського Аделаїда Панкратівна та його донька Світлана Валеріївна. По закінченню церемонії кожен бажаючий міг підійти до пам’ятника ближче та вшанувати пам’ять динамівської легенди. У лічені хвилини “бронзовий Лобановський” “втонув” у морі живих квітів.

Завтра на стадіоні “Динамо” ім. В.Лобановського о 17.00 в першому матчі турніру пам’яті керманича зустрінуться “Шахтар” та ЦСКА.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер