У Києві стартує Кубок Віктора Баннікова-2013

У Києві стартує Кубок Віктора Баннікова-2013

XVI Міжнародний дитячий турнір на призи НСК «Олімпійський» пам’яті першого президента Федерації футболу України Віктора Баннікова збере молодих футболістів з юнацьких клубів (категорія U-13). За почесний трофей на футбольних полях Києва боротимуться 8 найкращих українських команд, що  пройшли відбірний етап, а також запрошені учасники з Угорщини та Узбекистану. Попередні матчі турніру відбудуться на полях ДЮФШ «Динамо» імені Валерія Лобановського та ДЮСШ-15, а фінальні – 1 листопада на НСК «Олімпійський». О 12.00 розпочнеться матч за 3-є місце, а о 13-ій – фінал та урочиста церемонія нагородження.

Володимир Мунтян, легенда київського « Динамо»:

- Для мене цей стадіон – щось святе. З особистого досвіду можу запевнити, що для майбутніх футболістів це незабутні враження та безцінний досвід. У мене досі перед очима перший матч, який я провів тут 55 років тому. Мені було лише 12, і я тоді грав на першість міста за команду ДЮСШ. Найсерйозніші матчі ми проводили перед грою основного складу київського «Динамо». Це було незабутньо! Пам'ятаю, тоді мені вдалося забити м'яч прямим ударом із кутового! Вже тоді всі ЗМІ писали «Подивіться на Мунтяна».

Ще більше емоцій у нас, 12-річних хлопчаків, викликала поява автобуса з гравцями основного складу київського «Динамо», які приїжджали на стадіон Хрущова на свою гру. Ми чекали моменту, коли автобус заїжджав збоку Бессарабських воріт та рухався біговою доріжкою. Ми припиняли грати, захоплено спостерігаючи за тим, як наші кумири виходять із автобуса. А потім бігли до них наввипередки за автографами! Ці спогади залишилися зі мною назавжди.

Переконаний, Кубок Віктора Баннікова стане яскравою подією в житті дітей, яка запам'ятається їм на довгі роки. Дуже хочеться, щоб тим хлопцям, яким пощастить зіграти на такому чудовому стадіоні, не лише запам'ятався фінал, але щоб кожен із них реалізував свої цілі в подальшому житті.

Не перший сезон проводиться турнір пам'яті видатного футболіста, видатної людини, нашого колеги, друга, Віктора Баннікова, який передчасно пішов із життя. Дуже добре, що пам'ять зберігається, й усі ми шануємо це. Від імені всіх ветеранів хотів би подякувати організаторам турніру як за свято для дітей, так і за пам'ять видатному футболісту та людині.

Сергій Сімак, генеральний директор Державного концерну «Спортивні арени України»:

- Ми раді приймати у себе міжнародний турнір «Кубок Віктора Баннікова», адже ми завжди підтримуємо соціальні заходи, спрямовані на популяризацію спорту серед дітей та молоді. Цей дитячий турнір є  доброю традицією у спортивному житті Києва, ми ж, у свою чергу,  сподіваємося, що  фінальні матчі за Кубок  Баннікова займуть постійне місце у календарі подій головної арени країни. НСК «Олімпійський» спільно з Федерацією футболу Києва запрошує батьків, друзів та всіх охочих підтримати юних футболістів у боротьбі за Кубок.

Ігор Кочетов, президент Федерації футболу міста  Києва:

- Ми щиро вдячні керівництву НСК за можливість проведення юнацького турніру на такому високому рівні на полі « Олімпійського». Упевнений, діти будуть щасливі грати на полі своїх кумирів – національної команди України та столичного « Динамо». Для них це – справжня мотивація заради вдосконалення себе та своїх футбольних здібностей. Коли надійшла пропозиція фінальну частину провести на НСК «Олімпійський», кількість команд, що беруть участь у відбірковому етапі, збільшилася. Всі хочуть зіграти у фіналі на цьому чудовому стадіоні.

Віктор Банніков, легенда нашого футболу, в 1998 році першим ударом по м'ячу дав старт цього турніру. Зараз ми його проводимо вже 16 разів, щоразу змінюючи формат його проведення. Приміром, минулого року турнір було приурочено до 85-річчя ФК «Динамо». На цей турнір приїхали практично всі динамівські команди з СНД. Фінал був чудовим – «Динамо» Москва – «Динамо» Тбілісі.

Вадим Костюченко, заступник директора Департаменту освіти та науки, молоді та спорту Київської міської держадміністрації:

- Київ – місто, що здійснює мрії. І це чудово, що 1 листопада діти здійснять свою мрію і вийдуть на поле головної спортивної арени, де ще рік тому було визначено найсильнішу команду Європи. Змагання пройдуть у відповідності з усіма дорослими футбольними стандартами, завдяки яким всі учасники зможуть відчути себе справжніми професіоналами.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер