У Киргизстані відбувся Турнір пам’яті Валерія Лобановського

У Киргизстані відбувся Турнір пам’яті Валерія Лобановського

На вихідних у Бішкеку відбувся ІІ Турнір з міні-футболу пам’яті видатного футболіста і тренера, Героя України Валерія Васильовича Лобановського. Ініціаторами та організаторами змагань виступили місцева асоціація міні-футболу і Посольство України в Киргизстані .

У центральному Палаці спорту, що вміщує близько 3000 глядачів, шість команд, які представляють Киргизькі урядові структури, обласні держадміністрації, мерії, вузи та інші, розіграли головний приз турніру – різний кубок із дерева з гравійованою назвою команди-переможця. На відкритті було зачитане привітання учасникам та глядачам змагань від президента ФФУ Григорія Суркіса і президента ФК “Динамо” (Київ) Ігоря Суркіса.

Змагання відбулись у двох підгрупах, лідери яких зустрілися між собою у півфіналі та фіналі. Головний приз завоювала команда Рахункової палати Киргизької Республіки – минулорічний переможець турніру – яка у фіналі подолала опір “Киргизтелекому” 3:1. На почесному третьому місця фінішувало “Динамо” (фінансова поліція країни), яке лише за серією пенальті взяла гору над інтернаціоналом з “Дружби” (представники українського Посольства та діаспори).

Великий резонанс викликав турнір у місцевих мас-медіа. У провідних газетах країни надруковано матеріали про кар’єру і досягнення Валерія Лобановського, а на центральному телебаченні відбувся показ фільму пам’яті тренера. У ході змагань відомі в Киргизії державні та громадські діячі, представники дипкорпусу висловили ідею про розширення географії Турніру пам’яті В.В.Лобановського і наданню йому статусу центральноазіатського із залученням команд з сусідніх країн.

Матеріал підготовлено за сприяння прес-служби Посольства України в Киргизькій Республіці

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер