В об'єктиві ЗМІ – Андрій Шевченко

Ближче до завершення перебування «Динамо» в Ізраїлі розпогодилося. Пішли дощові хмари, землю обітовану знову зігріває сонце. З цікавістю гравці стежать за прогнозами погоди з України, жартома відзначаючи, що тут така ж температура, як і на батьківщині, тільки із знаком плюс. В середу футболісти, які не взяли участь або отримали мало ігрового часу у грі з «Хапоелем», провели ранкове тренування. Такими виявилися три воротарі і вісім польових гравців, переважно молодь.

Взяв участь у занятті Андрій Шевченко, професіоналізм і вірність футболу якого мають служити прикладом для гравців-початківців. Жодних послаблень під час тренувань Андрій собі не робить, у всіх забігах першим проходить дистанцію, немов веде за собою команду. Єдине, коли на розминці гравці виконують вправи на прес, Андрій тут бере паузу. Проблеми із спиною дають знати, у таких випадках досвідчений футболіст сам має регулювати навантаження.

Тренування «Динамо» в Кейсарії традиційно стають об'єктом уваги журналістів. В середу вранці знімальна група місцевого телеканалу «10» працювала на тренуванні, після якого записала інтерв’ю з Шевченком. Загалом питання журналіста стосувалися ізраїльських футболістів, проти яких грав Андрій, тренера Авраама Гранта. Іншим об’єктом уваги журналіста став адміністратор команди Олександр Чубаров, який у деталях пам’ятає перший візит «Динамо до Ізраїлю в лютому 1989 року. Олександр Федорович із захопленням розповів, а для переконливості прочитав свої вірші про Єрусалим, як за два десятиріччя перетворилася держава, ставши на один рівень із найбільш розвиненими державами світу. Погодьтеся, місцевим мешканцям буде приємно почути подібні відгуки від гостя з-за кордону, тим паче, на грудях якого динамівська емблема.

Ще одне інтерв’ю в Шевченка взяв журналіст Микола Васильков, який відряджений телеканалами СТБ і ICTV для висвітлення підготовки «Динамо» до сезону. Найактуальнішими фрагментами бесіди Микола поділився з читачами клубного сайту ФК «Динамо»:

- Упродовж сезону я двічі на місяць літав до Німеччини на медичні процедури, – говорить Андрій Шевченко. – Їх я маю проводити постійно, якщо хочу грати у футбол. Я знаю свої труднощі, особливо вони загострилися після відпустки. Напевно, позначився багаточасовий переліт з Америки. Коли приземлився, пішов різкий спазм і довелося звернутися до лікаря.

- Це не пов’язано з навантаженнями, які доводиться переносити на тренуваннях?

- Ні, я навіть тренуватися не почав. Вийшов на перше заняття, як відразу довелося залишити поле.

- Після тривалої перерви ви знову проходите збір у складі «Динамо». Чим він відрізняється він підготовки до сезону зарубіжних команд?

- Тут збори дуже тривалі, їх доводиться розбивати на три частини. У першій дуже серйозні навантаження, з наближенням офіційних матчів стає легше. В Європі команди не мають такої паузи. Влітку короткий збір, ігри, а потім починається сезон завдовжки в десять місяців.

- Можете погодитися, що Газзаєв працює в стилі «динамівської класики»?

- Валерію Газзаєву і «Динамо» завжди були властиві колективний пресинг. Тренер дуже полюбляє, коли футболісти використовують фланги, довгі передачі і їхнє завершення,
проповідують колективну гру.

- Скільки часу вам було потрібно, щоб знову відчути динамівську гру?

- Зовсім небагато. Десь у третьому-четвертому матчі почав почувати себе нормально і кінцівку року провів добре. Я був задоволений своєю грою.

- На відміну від попередніх сезонів, цього разу ваша команда не вийшла з групи Ліги чемпіонів?


- Це не проблема. Головне, бачити перспективу. Наступний рік буде зовсім іншим, перш за все – в Лізі чемпіонів. Команда перетвориться і буде грати по-іншому

- Який матч був ключовим у Лізі чемпіонів?

- Обидва поєдинки з «Інтером». На виїзді ми дуже добре грали, але перемогу втримати не спромоглися, зігравши внічию. Вдома провели блискучий перший тайм, але наприкінці за шість хвилин пропустили два м’ячі і програли. Ці ігри були ключовими.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер