У загальному заліку Кубку та Ліги чемпіонів “Динамо” на дев’ятому місці

У загальному заліку Кубку та Ліги чемпіонів “Динамо” на дев’ятому місці

До почесної десятки найкращих клубів Старого світу за підсумками 49-ти розіграшів Кубку чемпіонів (1955-1991) та Ліги чемпіонів (1992-2003) увійшло київське “Динамо”. Наша команда взяла участь у 22 турнірах, провела 151 матч, святкувала 71 перемогу при 30 нічиїх і 50 поразках з загальною різницею м’ячів 221-165. Зі 172 очками (за старою системою нарахування) клуб із столиці України посідає дев’яту позицію, а в разі перемоги над міланським “Інтером” 10 грудня може за набраними очками зрівнятися з нині восьмим амстердамським “Аяксом” (за умови, якщо голландці у гостях поступляться “Брюгге”).

Перше місце історичного заліку ось вже не одне десятиліття утримує мадридський “Реал”, більш ніж на 100 очок випереджаючи найближчого переслідувача – мюнхенську “Баварію”. Далі слідують італійські “Ювентус” та “Мілан”, а також англійський “Манчестер Юнайтед”.

Зазначимо, що в цій престижній таблиці динамівці Києва залишили позаду себе такі відомі клуби Європи, як “Ліверпуль” і “Арсенал” (обидва - Англія), “Інтер” і “Лаціо” (обидва - Італія), “Борусія” і “Байєр” (обидва - Німеччина), а також десятки інших. Факт лідерства серед клубів колишнього СРСР взагалі не викликає сумнівів (“Спартак” посідає 26 сходинку, а “Локомотив” і “Шахтар” замикають першу сотню).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер