В очікуванні чемпіонського матчу

В очікуванні чемпіонського матчу

За п’ять турів до закінчення чемпіонату України інтрига в боротьбі за золоті нагороди набирає нових обертів. Здавалося б недосяжне відставання від лідируючого “Шахтаря” у сім очок скоротилося до двох, і, за умови перемоги в очній зустрічі в середу, київське “Динамо” знову зможе повернути собі законну першу сходинку в турнірній таблиці.

Напередодні матчу з “Карпатами” багато розмов ходило навколо вкрай напруженого ігрового графіку киян. Справді, виходячи на четвертий матч за тринадцять днів вкрай важко відновитися та повноцінно підготуватися до дуелі з черговим суперником. Тим паче, таким амбітним і непоступливим, як львівські “Карпати”. Підопічні Івана Голаца вдало провели останні тури чемпіонату, практично викресливши себе з колу претендентів на пониження в класі. На передматчовій прес-конференції керманич львів’ян нагадав, що його клуб у Шотландії двічі обігрував “Рейнджерс”, кольори якого захищав Михайличенко. Тепер настала черга перемогти і Михайличенко-тренера.

З початку зустрічі в очі кидалася велика кількість невимушених помилок з боку обох команд. Однак перша ж атака господарів закінчилася взяттям воріт. Чудовий навіс Георгія Пеєва знайшов у воротарській Олександра Хацкевича, удар головою якого з кількох метрів капітулював Мацея Налєпу. Повівши в рахунку динамівці не зупинилися, намагаючись вирішити долю матчу вже в першому таймі. Небезпечно пробивали Федоров, Шацьких, той самий Хацкевич. Не відсиджувались в обороні і карпатівці. У зелено-білих виділявся активністю перспективний Тарас Кабанов, але всі його потуги закінчувалися впевненою грою Віталія Реви.

По перерві, “окрилені” результатом матчу в Донецьку, підопічні Михайличенко з новими силами пішли на ворота польського голкіпера. З виходом на поле Гіоане та Черната натиск ще посилився. На 68-й хвилині карколомний прохід у штрафну Шацьких закінчився “зрячим” відкиданням м’яча на Гіоане, який одним дотиком поділився копаним з Чернатом. Румуну залишалось лише переправити м’яч у порожні ворота.

Після другого забитого голу кияни відверто догравали матч. Довгі розіграші м’яча на власній половині поля, неквапливі дії в атаці. Фінальний свисток одесита Євгена Абросимова зафіксував логічну перемогу “Динамо” з рахунком 2:0. Тепер на біло-блакитних очікує один із найважливіших матчів сезону з донецькими гірниками, який багато в чому вирішить долю чемпіонського титулу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер