У Парижі пам'ятають Бангура

У Парижі пам'ятають Бангура

Через півтора десятиліття «Динамо» повернулося до Парижу. З нинішнього складу команди зустрічі з «Парі Сен-Жермен» на зорі 90-х пам'ятають лише Олександр Шовковський і Олег Лужний. Більшість футболістів Юрія Сьоміна і Поля Ле Гуена в 1994 році тільки розпочинали вчитися грати у футбол, мріючи колись виступати на такому високому рівні. Втім, зараз обидві команди пишуть нову сторінку в своїй історії, до якої події 15-річної давнини зовсім не мають ніякого відношення.

У багатомільйонному Парижі про майбутній футбол не говорить зовсім нічого. Місто живе своїм життям, радуючи красою мешканців міста і туристів, яких навесні особливо багато. Весна у Франції вступила в повноправні володіння, що додає шарму найромантичнішому місту в світі. Про візит «Динамо» і чвертьфінал Кубка УЄФА можна дізнатися лише в безпосередній близькості біля стадіону, де працюють каси. До речі, вартість квитків на матч ідентична решті поєдинків «ПСЖ» у чемпіонаті і складає від 25 до 90 євро. Як вдалося дізнатися в білетерів, аншлагу можливо і не буде, але 35-40 тисяч парижан на стадіон прийдуть точно. Вельми непогано, враховуючи що «Парк де Пренс» вміщає 48. Вісімсот квитків виділено для вболівальників «Динамо» (ціна 25 і 45 євро). Близько половини з них розповсюджувалася в Києві, через фан-клуб «Динамо». Решта шанувальників «біло-синіх» могли придбати в касах стадіону, пред'явивши український паспорт, в Українському культурному центрі й Посольстві України у Франції. Враховуючи темпи продажу квитків, на динамівському секторі може бути аншлаг.

До Парижу подивитися на гру одноклубників приїхав Пап Діакате. Нагадаємо, що сенегалець у лютому отримав травму і після операції відновлюється в медичному центрі в передмісті Ніцци. Незважаючи на складнощі, Пап прибув у доброму гуморі, багато жартував, проте засмутився, дізнавшись, що його партнер по захисту Тарас Михалик також днями отримав травму.

Немало уваги майбутньому поєдинку приділяє французька преса. Розповідаючи про «Динамо», в основному згадують Ісмаеля Бангура. У Франції добре пам'ятають бомбардира з «Ле Мана», від якого, за версією газет, воротам «ПСЖ» виходитиме основна загроза. В орієнтовному складі на гру, на думку популярної L'équipe, кияни зіграють за схемою 1-4-4-1-1. На вістря атаки журналісти випускають саме Бангура, якого за необхідності може замінити Мілевський, а роль другого форварда виконає Алієв.

На передматчевому тренуванні на «Парк де Пренс» гравці «Динамо» випробували нові м'ячі. Зі стадії 1/4 фіналу Кубка УЄФА й до вирішального матчу в Стамбулі команди гратимуть м'ячами Nike із символікою турніру. Виглядає цілком символічно, як останній акорд змаганню, який іде в історію. До речі, перед матчем журналістам була представлена символіка нового турніру – Ліги Європи – яка прийде на зміну старому-доброму Кубку УЄФА.

Нагадаємо, що поєдинок «Парі Сен-Жермен» - «Динамо» відбудеться 9-го квітня в Парижі на стадіоні «Парк де Пренс». Початок о 21.45 (час київський). Пряму трансляцію матчу дивіться на телеканалі «Інтер», за текстовим репортажем стежте на www.fcdynamo.kiev.ua

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Парижу

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер