У Польщі юні динамівці восьмі

У Польщі юні динамівці восьмі

Динамівці 1999 року народження зіграли на міжнародному турнірі в Польщі. На організованому клубом «Лех» із Познані змаганні підопічні Олега Крисана посіли 8-ме місце. За вихід із групи разом із динамівцями боролися «Герта» (Берлін), збірна Польщі та англійський «Фулхем». Також у турнірі брали участь хлопці відомих команд «Борусія» (Менхенгладбах), «Гамбург» (Німеччина), «Спортинг» (Лісабон, Португалія), «Вітесс» (Голландія), «Тоттенхем» (Англія), «Лех» (Польща), «Славія» (Прага) та інші.

- Ми виступали в місті, яке буде приймати Євро-2012, – розповів наставник динамівців Олег Крисан. – Грали п'ять на п'ять на футбольному полі 40 на 20 метрів за правилами, які більше схожі на хокейні. Хлопці до них довго звикали і розігралися лише ближче до завершення турніру. Виглядали дуже непогано, особливо в матчі із сильною «Славією», яку повністю перегравали.

У першому матчі зі збірною Польщі ми зіграли внічию 3:3. По ходу програвали 1:3 і заробили вилучення, але проявили характер і вибороли нічию. Окрім цього, у нас були деякі кадрові проблеми - захворів і не зміг поїхати на турнір хороший гравець Борщов. Суперники могли міняти відразу всю четвірку польових гравців, а мені доводилося варіювати складом. «Фулхем» ми переграли 2:1, а «Герті» програли 1:7. З 4-ма очками посіли третє місце у групі. Разом із «Лехом» і словацькою «Сеницею» утворили тріо, зігравши один з одним.

Обидва свої матчі ми виграли – 4:3 у словаків та 4:0 у господарів. А в стиковому матчі за 7-8-ме місця вийшли на празьку «Славію». По ходу матчу вели 1:0, потім 2:1, але наприкінці гри заробили двохвилинне вилучення, яке, вважаю, арбітр міг би і не призначати. Суперник зрівняв рахунок, а за 10 секунд (!) до фінального свистка забив у наші ворота третього м'яча. Було дуже прикро. Після гри багато хлопців плакали.

Цікаво, що обидві англійські команди – «Фулхем» і «Тоттенхем» – розташувалися нижче за нас. Мені здається, до футболу за такими правилами вони просто не звикли. Індивідуальною нагородою в нашій команді був відзначений Дмитро Кухарець, визнаний найкращим воротарем турніру. Нападник Авет Давидян претендував на звання найкращого бомбардира, але його випередив хлопець із «Герти». Якщо казати об'єктивно, ми мали бути п'ятими-шостими. Хотілося б відзначити організацію змагань, вона була просто бездоганною.

У фіналі «Герта» переграла «Спортинг» 5:3 і стала переможцем турніру.

Група В
«Динамо» – збірна Польщі – 3:3 (Панін, Дришлюк, Давидян)
«Динамо» – «Фулхем» – 2:1 (Давидян – 2)
«Динамо» – «Герта» – 1:7 (Куліш)

Фінал В
Група G

ФК «Сеница» – «Динамо» – 3:4 (Давидян – 4)
«Динамо» – «Лех» – 4:0 (Совтус, Давидян, Дришлюк, Михайленко)

Матч за 7-8 місць
«Славія» – «Динамо» – 3:2 (Совтус, Михайленко).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер