Напередодні матчу з «Бордо». «Гостьове» «Динамо» в сезоні 2012/13

Напередодні матчу з «Бордо». «Гостьове» «Динамо» в сезоні 2012/13

Було здобуто шість перемог, двічі команда зіграла внічию та сім разів поступилася. При цьому загальна різниця м'ячів – 22:22.

Представляємо до вашої уваги всі домашні матчі київського «Динамо» цього сезону з результатами, складами та короткими коментарями до кожного з них.

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ:

22.07.2012. Чемпіонат України. 2-й тур

«Арсенал» – «Динамо» – 0:1 (0:1)

Гол:
Ідейє (3)

Нереалізований пенальті: Ярмоленко (68)

«Динамо»: Коваль, Бетао, Михалик, Хачеріді, Данило Сильва, Вукоєвич, Гармаш (Богданов, 83), Велозу, Ярмоленко, Кранчар (Нінкович, 67), Ідейє.

Перший гостьовий матч «Динамо» проводило лише номінально на чужому полі, оскільки стадіон імені В.В.Лобановського, на якому свої матчі проводить столичний «Арсенал», є таким же рідним для «біло-синіх», як і «Олімпійський». Незважаючи на серйозну перевагу протягом усіх 90 хвилин, результат зустрічі вирішив єдиний гол Ідейє на старті зустрічі.

03.08.2012. Чемпіонат України. 4-й тур

«Кривбас» – «Динамо» – 0:1 (0:0)

Гол:
Ярмоленко (86)

«Динамо»: Коваль, Хачеріді, Попов, Тайво, Юссуф, Гусєв (Ярмоленко, 45), Гармаш, Аруна (Ідейє, 63), Велозу, Рубен, Раффаель (Мілевський, 45).

Непросто давалися динамівцям голи на старті сезону. Наприклад, у досить нудному поєдинку з «Кривбасом» удача посміхнулася киянам лише наприкінці зустрічі, коли свій перший м’яч у новому футбольному році забив Ярмоленко. Андрій дякував небесам за гол, а вболівальники йому за перемогу.

18.08.2012. Чемпіонат України. 5-й тур

«Ворскла» – «Динамо» – 1:0 (1:0)

«Динамо»:
Коваль, Тайво, Михалик, Бетао, Данило Сильва (Ярмоленко, 60), Дуду, Гусєв, Вукоєвич (Гармаш, 46), Раффаель, Мілевський, Рубен (Ідейє, 46).

Незважаючи на те, що в усіх шести попередніх матчах сезону «Динамо» перемагало, п'ять із цих перемог було здобуто з перевагою лише в один м’яч. У Полтаві на той момент ще підопічні Юрія Сьоміна не змогли нічого вдіяти з добре організованою «Ворсклою» й навіть поступилися, але оскільки команда готувалася до плей-офф Ліги чемпіонів, цьому фіаско приділили мінімум уваги.

02.09.2012. Чемпіонат України. 8-й тур

«Шахтар» – «Динамо» – 3:1 (1:1)

Гол:
Ярмоленко (45)

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Бетао, Велозу, Ярмоленко, Ідейє, Гармаш, Гусєв (Мілевський, 81), Кранчар (Раффаель, 70), Тайво, Хачеріді.

Із великими труднощами пройшовши до основної сітки Ліги чемпіонів, уболівальники покладали великі надії і на принципову «битву» з «Шахтарем». Але навіть супергол Ярмоленка не врятував команду від дитячих помилок в обороні під час стандартів, які зіграли ключову роль у матчі на користь гірників.

07.10.2012. Чемпіонат України. 11-й тур

«Дніпро» – «Динамо» – 2:1 (1:0)

Гол:
Велозу (90+4)

«Динамо»: Коваль, Тайво, Михалик, Хачеріді, Данило Сильва, Гармаш (Мехмеді, 88), Велозу, Гусєв, Ярмоленко (Рубен, 80), Мілевський (Раффаель, 64), Ідейє.

За місяць із гаком, які поділяли два гостьових матчі «Динамо» в чемпіонаті України, всередині клубу відбулося багато змін. У першу чергу Олег Блохін, змінивши біля керма «біло-синіх» Юрія Сьоміна, після двох матчів потрапив до лікарні, тому до гри з «Дніпром» футболісти готувалися під керівництвом Андрія Баля та Олексія Михайличенка. І знову помилки в обороні зіграли ключову роль, а гол Велозу на останніх секундах став лише прикрасою зустрічі.

28.10.2012. Чемпіонат України. 13-й тур

«Іллічівець» – «Динамо» – 0:0

«Динамо»:
Шовковський, Бетао, Хачеріді (Богданов, 64), Вукоєвич, Гусєв, Велозу, Гармаш, Мехмеді (Рубен, 76), Ярмоленко, Кранчар (Мілевський, 54), Ідейє.

Зміни в «Динамо» йшли повним ходом, що не могло не позначатися на грі команди. По правді кажучи, в поєдинку з «Іллічівцем» ближчими до успіху були господарі, але за 90 хвилин зустрічі рахунок так відкрито й не було.

10.11.2012. Чемпіонат України. 15-й тур

«Металург» (З) – «Динамо» – 0:5 (0:1)

Голи:
Велозу (45), Гармаш (51), Ідейє (64, 74), Ярмоленко (87).

«Динамо»: Коваль, Михалик, Бетао, Хачеріді, Данило Сильва (Дуду, 68), Гусєв, Гармаш, Мехмеді (Ярмоленко, 46), Велозу, Кранчар (Аруна, 63), Ідейє.

До останньої хвилини першого тайму гра проходила на зустрічних курсах, обидві команди багато атакували, поки Велозу не поцілив у ворота. Аутсайдер чемпіонату України чинив опір ще кілька хвилин у другій половині зустрічі, після чого склав зброю та пропустив ще чотири рази.

17.11.2012. Чемпіонат України. 16-й тур

«Металург» (Д) – «Динамо» – 1:0 (0:0)

«Динамо»:
Шовковський, Тайво, Бетао, Хачеріді, Данило Сильва, Вукоєвич (Гармаш, 80), Велозу, Гусєв (Дуду, 76), Ярмоленко, Аруна, Рубен (Хльобас, 68).

Єдиною світлою плямою в матчі з донецьким «Металургом» був дебют молодого динамівця Дмитра Хльобаса. Загалом же на полі була абсолютно рівна гра без моментів. Справедливим результатом зустрічі була б нічия, але в метушні у штрафному майданчику «Динамо» першим на м'ячі опинився Димитров.

30.11.2012. Чемпіонат України. 18-й тур

«Говерла» – «Динамо» – 2:4 (1:3)

Голи:
Аруна (14), Ідейє (18), Дуду (45+2), Ярмоленко (72)

«Динамо»: Коваль, Михалик, Бетао, Тайво, Гусєв (Богданов, 25), Гармаш, Аруна (Вукоєвич, 68), Дуду (Мехмеді, 89), Велозу, Ярмоленко, Ідейє.

В останній день осені на останній матч осінньої частини чемпіонату України вболівальники «Динамо» чекали з нетерпінням, адже з фінальним свистком можна буде відіслати в минуле першу половину сезону та, провівши ще один матч, зосередитися на створенні нової команди. Ужгородці навіть забили першими, хоча вели в рахунку менше хвилини. У підсумку «Динамо» забило чотири рази, а «Говерла» – двічі.

КУБОК УКРАЇНИ:

23.09.2012. Кубок України. 1/16 фіналу

«Шахтар» – «Динамо» – 4:1 (2:1)

Гол:
Тайво (27)

«Динамо»: Шовковський, Тайво, Бетао, Хачеріді, Гусєв, Вукоєвич (Мілевський, 74), Велозу, Богданов (Мехмеді, 61), Ярмоленко, Раффаель, Ідейє.

Останній матч Юрія Сьоміна біля керма «Динамо». На гол Луїса Адріано відповів Тайє Тайво, але за кілька хвилин до завершення тайму гірники знову вийшли вперед, а в другій половині зустрічі забили ще двічі. Варто відзначити, що три з чотирьох м'ячів динамівці «привезли» самі собі через чергові грубі помилки в обороні.

ЛІГА ЧЕМПІОНІВ:

07.08.2012. Ліга чемпіонів. 3-й раунд кваліфікації. Повторний матч

«Феєноорд» – «Динамо» – 0:1 (0:0)

Гол:
Ідейє (90+5)

«Динамо»: Коваль, Михалик, Бетао, Данило Сильва, Попов, Гусєв (Мілевський, 80), Нінкович (Гармаш, 89), Вукоєвич, Велозу, Ярмоленко, Ідейє.

Незважаючи на вольову перемогу вдома з рахунком 2:1, серце вболівальників «Динамо» неодноразово калатало. Максим Коваль крутився в рамці воріт, немов білка в колесі, в підсумку так і не дозволивши «Феєноорду» забити настільки потрібний м'яч. А гол Ідейє на останній хвилині компенсованого часу хоч і виглядав, по правді кажучи, нелогічним, але виявився переможним.

21.08.2012 Ліга чемпіонів. Раунд плей-офф. Перший матч

«Борусія» (Менхенгладбах) – «Динамо» – 1:3 (1:2)

Голи:
Михалик (28), Ярмоленко (36), автогол (81)

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Михалик, Бетао, Тайво, Велозу, Гармаш, Ярмоленко, Кранчар (Вукоєвич, 65), Нінкович (Раффаель, 78), Ідейє (Мехмеді, 90+2).

Безумовно, найбільш яскравий матч у виконанні «Динамо» в сезоні 2012/13 за Юрія Сьоміна. Пропустивши першою, команда не опустила руки та буквально зім’яла суперника, забивши три голи на чужому полі. Від домашнього матчу з «Борусією» вболівальники очікували, як мінімум, того самого, але...

18.09.2012. Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 1-й тур

ПСЖ – «Динамо» – 4:1 (3:0)

Гол:
Велозу (87)

«Динамо»: Коваль, Данило Сильва, Михалик (Бетао, 46), Хачеріді, Тайво, Велозу, Гармаш (Вукоєвич, 53), Ярмоленко, Раффаель, Кранчар (Гусєв, 77), Ідейє.

Перший тайм став справжнім жахом для футболістів, тренерів та вболівальників «Динамо». Окрім пенальті, заробленого вже на 19-й хвилині, «біло-сині» пропустили ще два м'ячі від центральних захисників ПСЖ, що вчергове говорить про серйозні помилки в обороні. Хоча рахунок другого тайму й 1:1, три м'ячі з першої половини зустрічі, на жаль, з протоколу та пам'яті ніхто не викреслив.

24.10.12. Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 3-й тур

«Порту» – «Динамо» – 3:2 (2:1)

Голи:
Гусєв (21), Ідейє (72).

«Динамо»: Шовковський, Бетао, Велозу, Вукоєвич (Кранчар, 86), Ярмоленко, Ідейє, Михалик, Гармаш, Гусєв, Тайво, Хачеріді.

Ліга чемпіонів набирала обертів, тому й матч у Португалії виявився дуже цікавим та захоплюючим. «Порту» двічі вів у рахунку, а «Динамо» двічі вдавалося наздогнати суперника. Результат поєдинку вирішив гол Мартинеса на 78-й хвилині, який оформив «дубль» та подарував перемогу португальській команді.

04.12.12. Ліга чемпіонів. Груповий турнір. 6-й тур

«Динамо» (Загреб) – «Динамо» (Київ) – 1:1 (0:1)

Гол:
Ярмоленко (45+1)

«Динамо»: Коваль, Бетао, Михалик, Вукоєвич, Тайво, Гармаш, Мігель Велозу, Аруна (Богданов, 90 +2), Дуду (Мехмеді, 81), Ярмоленко, Ідейє (Рубен, 75).

У матчі, який уже нічого не вирішував у групі Ліги чемпіонів, футболісти більше боролися з погодою, ніж грали у футбол. На курйозний, але від цього не менш красивий гол Ярмоленка а доданий час першого тайму, хорвати спромоглися відповісти голом із пенальті в компенсований час тайму другого. Загребському клубу – перші очки в Лізі чемпіонів, а киянам – відпустка.

Цікаві факти «гостьового» «Динамо»:

- Найкращими бомбардирами «Динамо» в гостьових матчах чемпіонату України цього сезону є нігерієць Браун Ідейє та українець Андрій Ярмоленко. В обох на рахунку по чотири м'ячі. До того ж ці двоє також є найкращими голеадорами на європейській арені – по два голи в кожного.

- У дев'яти гостьових матчах чемпіонату України динамівці забили 13 м'ячів. Серед усіх вітчизняних клубів це четвертий показник («Шахтар» – 24 голи, «Металіст» – 16, «Іллічівець» – 14). Пропустили же «біло-сині» дев'ять м'ячів (менше «Шахтар» – 4 голи та «Чорноморець» – 7).

- «Динамо» рідко грає внічию в гостях. У поточному сезоні так було лише двічі. По разу в чемпіонаті України («Іллічівець») та Лізі чемпіонів («Динамо» Загреб).

- За Юрія Павловича Сьоміна «Динамо» провело вісім гостьових поєдинків. Чотири матчі в чемпіонаті України (+2=0-2, різниця м'ячів 3:4). Один матч у Кубку України (+0=0-1, різниця м'ячів 1:4). Три матчі в Лізі чемпіонів (+2=0-1, різниця м'ячів 5:5).

- За Олега Володимировича Блохіна «Динамо» провело сім гостьових поєдинків. П'ять матчів у чемпіонаті України (+2=1-2, різниця м'ячів 10:5). Два матчі в Лізі чемпіонів (+0=1-1, різниця м'ячів 3:4).

- Найчастіше динамівці опинялися в «гостях» у Донецьку та Донецькій області – чотири рази. Тричі з Донецька кияни поверталися на щиті, а з Маріуполя до Києва «біло-сині» прилетіли з нічиєю.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер