У стані суперника. «Брюгге» підписав двох гравців і завтра відновить сезон

У стані суперника. «Брюгге» підписав двох гравців і завтра відновить сезон

Головну рокіровку бельгійці зробили в лінії атаки. Потужний чеський форвард Міхал Крменчік вирушив в оренду до грецького ПАОКа до кінця нинішнього сезону. "Брюгге" придбав Крменчіка в січні минулого року у "Вікторії" (Плзень) за пристойні 6 мільйонів євро, але Міхал за рік забив лише 3 голи.

Оренда Крменчіка була підписана після придбання нападника схожої ігрової манери - досвідченого Баса Доста. 31-річний голландський бомбардир був куплений у німецького "Айнтрахта" за 4 мільйони євро. Дост - це однозначне посилення "Брюгге", височенний (196 см) форвард за останні 11 років забив 219 голів (!) у різних турнірах за голландські "Хераклес" і "Херенвен", німецькі "Вольфсбург" і "Айнтрахт", а також португальський "Спортинг".

У нинішньому сезоні Бас провів за "Айнтрахт" 13 матчів і забив 5 голів у всіх турнірах. Не слід забувати, що відносно недавно його результативність за "Спортинг" була на рівні 93-х голів за 3 сезони!

***

Потім "Брюгге" взявся за оборону. З італійської "Болоньї" повернули фактурного Стефано Денсвіла, який виступає в центрі захисту.

Півтора року тому "Брюгге" продав Денсвіла до "Болоньї" за 6 мільйонів євро, але Стефано не заграв у Серії А. Якщо в першому сезоні за італійську команду у нього набігли пристойні 25 стартових виходів у чемпіонаті, то в першій половині нинішнього сезону він лише раз вийшов у Серії А з перших хвилин.

Для "Брюгге" повернення Денсвіла (оренда до кінця сезону) - це зміцнення глибини складу і серйозна конкуренція серед центральних захисників. У першій частині сезону в центрі захисту команди в чемпіонаті Бельгії грали Брендон Мехеле (14 виходів в основі з 19-ти матчів команди), Одилон Коссуну (12 виходів в основі, деякі матчі на позиції правого захисника), Симон Делі (11 виходів в основі), а за схеми в три центрбеки ще одне місце займали або Клінтон Мата, або Федеріко Рікка (обидва номінально флангові захисники).

Тепер у наставника "Брюгге" чотири більш менш рівнозначні фігури в центрі оборони і "Брюгге" може варіювати свою тактику, як і було в першій частині сезону (бельгійці застосовували різні тактичні схеми, зокрема 3-5-2).

***

Що стосується ігрового тонусу, то вже завтра (в неділю, 9 січня) суперник "Динамо" відновить виступи в чемпіонаті Бельгії.

Найближчим суперником "Брюгге" буде "Сент-Трюйден", який бореться за виживання (випереджає зону вильоту на 2 пункти).

"Брюгге" є лідером чемпіонату Бельгії на цей момент. Перед паузою команда досягла позначки в 39 очок в 19-ти матчах і на 1 бал випереджає "Генк". При цьому у "Брюгге" найкраща оборона чемпіонату (12 пропущених м'ячів), а у їхнього головного конкурента - найкраща атака (42 vs 38).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер