В Ужгороді все вирішила виконавча майстерність динамівців

В Ужгороді все вирішила виконавча майстерність динамівців

У порівнянні з двома останніми матчами, в яких Олег Блохін задіяв один і той же склад, цього разу в ньому відбулися зміни. Багато в чому - вимушеного характеру. У Києві через пошкодження залишилися захисники Євген Хачеріді та Данило Сильва. Першого замінив Тарас Михалик, який встиг одужати, а замість бразильця вийшов Андрій Ярмоленко, «перевівши» Олега Гусєва на фланг захисту.

«Говерла», хоч і є аутсайдером чемпіонату, має не лише негативні статистичні показники. У шести останніх матчах підопічні Олександра Севидова забивали мінімум один м'яч. Продовжили вони цю серію і в грі з «Динамо». На 13-й хвилині. Після подачі з кутового Максим Коваль зумів парирувати перший удар суперника, але до м'яча першим встиг Сатіріос Балафас і ударом з двох метрів забив його у ворота.

При бажанні нескладно перелічити секунди, в які «Говерла» вела в рахунку. У першій же після пропущеного м'яча атаці динамівці відновили рівновагу, провівши класну багатоходову комбінацію. Андрій Ярмоленко знайшов на лицьовій лінії Олега Гусєва, який відірвався від опікуна, той, оцінивши ситуацію, віддав м'яч вільному Лукману Аруні. Півзахисник, який заслужив у останніх матчах місце у стартовому складі, віддячив тренерам за довіру, без перешкод пробивши у кут воріт. Цей м'яч став першим для Аруни в чемпіонаті за півтора року виступів у «Динамо».

У піднесеному настрої динамівці продовжили атакувати і незабаром вийшли вперед. Лукмана підтримав його співвітчизник Ідейє. Дуду з флангу закинув м'яч у штрафний майданчик, де Браун майстерно прийняв м'яч, на замасі «прибрав» захисника і з 12-ти метрів пробив у ближній кут. Головний бомбардир команди забив свій 13-й м'яч у нинішньому чемпіонаті, це на один більше, ніж за весь минулий, дебютний для нього сезон. Щоравда, тоді Ідейє для цього треба було провести 27 матчів, тоді як зараз лише 17.

Повівши в рахунку, динамівці зменшили атакувальний запал господарів, перевівши гру в центр поля. Кілька разів в єдиноборствах діставалося Гусєву і після чергового удару від Едігаряна наш капітан був змушений залишити поле, поступившись місцем на правому фланзі захисту Андрію Богданову.

Варто було «біло-синім» додати в атаці, як захист «Говерли» затріщав по швах. На флангах атаки Дуду (ліворуч) і Ярмоленко (праворуч) без проблем розправлялись із захисниками і віддавали м'яч у штрафний майданчик. Хоча ударів по воротах Надя було нанесено небагато, всі вони несли небезпеку. «У нього є риси хорошого футболіста, але немає кінцівки - ніяк не може забити», - говорив тиждень тому Олег Блохін про гру Дуду. Бразилець зауваження тренера до відома прийняв, провівши чудовий за виконанням м'яч, до речі, перший для нього в нинішньому сезоні. На другій компенсованій хвилині першого тайму Дуду увірвався в штрафний майданчик з лівого флангу і несильно закотив сферу в дальній кут - 1:3.

У другому таймі і без того масовані атаки «Говерли» лише посилилися, і закінчилися другим взяттям воріт гостей. Капітан ужгородців Райчевич бачачи, що віддати пас вперед нікому, зважився на удар з 27-ми метрів. М'яч міг би стати легкою здобиччю Коваля, але влучивши в Михалика змінив напрямок і влетів у протилежний кут воріт. Наставник «Говерли» Олександр Севидов зрозумів, що є можливість переломити хід зустрічі на свою користь та одразу провів три заміни. Відреагував на це і Олексій Михайличенко, який керував діями «Динамо» в Ужгороді, випустивши в центр поля досвідченого Огнєна Вукоєвича.

«Говерла», створивши цілий ряд гострих моментів, була змушена капітулювати на 72-й хвилині. Гармаш віддав результативну передачу (другу для себе в цій зустрічі) на Ярмоленка, який прийняв м'яч у штрафному майданчику, обійшов захисника і ударом в дальній кут забив четвертий для «Динамо» м'яч, точнісінько повторивши свій гол менхенгладбахській «Борусії» у Лізі чемпіонів.

Наприкінці зустрічі обидві команди провели ряд перспективних атак, небезпечних ударів завдавали Мищенко, Косирін, Ідейє. Пожвавлення викликали виучення Богданова і Балафаса... але рахунок так і залишився незмінним - 2:4.

Епіцентр-Чемпіонат України. 18 тур

30.11.2012. м. Ужгород, стадіон «Авангард». 7240 глядачів

«Говерла» - «Динамо» - 2:4 (1:3)

«Говерла»: 1.Надь, 28.Бордіян, 3.Щедраков, 34.Малішич, 11.Печенкін, 7.Райчевич (к), 15.Трухін (9.Мищенко, 70), 44.Балафас, 22.Едігарян ( 88.Лопес, 64), 76.Ле Талек (10.Косирін, 70), 37.Одонкор.

«Динамо»: 35.Коваль, 17.Михалик, 3.Бетао, 33.Тайво, 20.Гусєв (к) (23.Богданов, 25), 19.Гармаш, 25.Аруна (5.Вукоєвич, 68), 99 . Дуду (13.Мехмеді, 89), 4.Велозу, 9.Ярмоленко, 11.Ідейє.

Голи: Балафас (13), Райчевич (62) - Аруна (14, гольова передача Гусєв), Ідейє (18, Дуду), Дуду (45+2, Гармаш), Ярмоленко (72, Гармаш)

Попереджені: Едігарян (24) - Велозу (19), Аруна (45), Дуду (74).

Вилучені: Балафас (90 +1, друге попередження) - Богданов (90, друге попередження).

 «Говерла»

 

 «Динамо»

2

Голи

4

43

Володіння м'ячем (%)

57

14

Всього ударів

12

6

Удари в площину воріт

8

8

Удари повз ворота

4

6

Кутові

6

2

Офсайди

2

3

Жовті картки

4

1

Червоні картки

1

16

Здійснено фолів

13

13

Зароблено фолів

16

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер