В Запоріжжі здобуто найбільшу перемогу в 1-му колі!

В Запоріжжі здобуто найбільшу перемогу в 1-му колі!

Три очки нашій команді принесли влучні удари Брауна Ідейє (двічі), Мігеля Велозу, Дениса Гармаша та Андрія Ярмоленка.

Тренери «Динамо» зараз знаходяться в пошуку оптимального складу, проводячи від матчу до матчу ротацію. У порівнянні з попереднім матчем з «Порту» до складу були внесені п'ять змін.

Стабільне місце у воротах зайняв Максим Коваль (три матчі поспіль, нуль пропущених м'ячів). У захист повернувся правий захисник Данило Сильва. Пару центральних півзахисників склали Денис Гармаш та Мігель Велозу. Залишився в запасі Ярмоленко, замість нього на фланзі атаки діяв швейцарець Адмір Мехмеді. На позиції атакувального півзахисника вийшов хорват Ніко Кранчар, а центрального нападника нігерієць Ідейє.

Прірва в турнірній таблиці, що розділяє «Динамо» і «Металург» в грі не була очевидною лише в стартові 25 хвилин першого тайму, після чого запорожці, ніби не вірячи у свої сили грати на рівних із суперником, притиснулися до своїх воріт. Динамівці в останні чверть години першої половини гри завдали п'ять ударів по воротах з дальньої дистанції. Два «постріли» Мехмеді, по одному Кранчара і Гусєва не несли особливої ​​небезпеки, адже впевнено діяв воротар Руденко, але проти п'ятого - від Велозу - він виявився безсилим. На 45-й хвилині удар Кранчара заблокував захисник, м'яч відскочив у район півкола штрафного майданчика, звідки Велозу потужно пробив у нижній кут воріт!

Набагато більш цікаву і видовищну атакувальну гру показали динамівці у другому таймі. Команда цілком володіла ініціативою і створила з десяток дуже небезпечних моментів, чотири з яких були реалізовані. Що цікаво, в трьох з них асистентами, а в одному автором голу виступили футболісти, які вийшли на заміну. На 51-й хвилині Андрій Ярмоленко передачею з флангу знайшов у штрафній зоні вільного Дениса Гармаша, який першим дотиком «прибрав» захисника, а другим з 11-ти метрів увігнав м'яч у сітку воріт. На 64-й і 74-й хвилинах привітання приймав Браун Ідейє. У першому випадку співвітчизника в штрафному майданчику за допомогою Гусєва знайшов Аруна, а в другому воротар спочатку парирував удар Дуду, після чого Брауну (на фото) з кількох метрів залишалося забити м'яч у ворота! Дубль Ідейє довів число забитих ним голів до 10 у нинішньому чемпіонаті.

Багато і плідно в атаці працював Ярмоленко. Один з його ударів прийняла поперечина, другий зумів накрити воротар. Але на 87-й хвилині ніщо і ніхто не завадили Андрію забити свій четвертий м'яч у поточній першості. Отримавши м'яч від Ідейє, Ярмоленко зряче з 13-ти метрів обвів воротаря.

Небезпечними в нападі були і господарі, створивши три хороші моменти, щоправда так і не зуміли реалізувати жоден з них, що дозволило «біло-синім» у третьому поспіль матчі залишити свої ворота в недоторканності.

Перемога 5:0 стала найбільшою для «Динамо» в першому колі, і як мінімум до завтрашнього матчу «Дніпра» повернула команду Олега Блохіна на друге місце в турнірній таблиці.

Чемпіонат України. 15 тур

10.11.2012. м. Запоріжжя, стадіон «Славутич-Арена». 9000 глядачів

«Металург» (З) - «Динамо» - 0:5 (0:1)

«Металург»: Руденко, Опанасенко, Тайку, Матеус, Цуріков, Пісоцький, Ашраф, Слім (Лазарович, 82), Жуніор (к), Рудика, Глушко (Нестеров, 59).

«Динамо»: Коваль, Михалик, Бетао, Хачеріді, Данило Сильва (Дуду, 68), Гусєв (к), Гармаш, Мехмеді (Ярмоленко, 46), Велозу, Кранчар (Аруна, 63), Ідейє.

Голи: Велозу (45), Гармаш (51, гольовий пас Гармаш), Ідейє (64, пас Аруна, 74), Ярмоленко (87, пас Ідейє).

Попереджений: Слім (45+1), Ашраф (58), Опанасенко (90).

0

Голи

5

35

Володіння м'ячем (%)

65

5

Всього ударів

21

1

Удари в площину воріт

14

4

Удари повз ворота

7

2

Штанги і поперечини

2

2

Кутові

6

8

Офсайди

3

3

Жовті картки

0

22

Здійснено фолів

12

12

Зароблено фолів

22

 

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер