Вадим ЄВТУШЕНКО: «Ми програли дуже сильному супернику»

Вадим ЄВТУШЕНКО: «Ми програли дуже сильному супернику»

- Насамперед, вітаю команду «Гірник» із заслуженою перемогою. Незважаючи на те, що ми діяли непогано, вважаю, господарі зіграли краще, особливо у визначальних моментах: у боротьбі, настирливості, націленості на ворота.

У першому таймі ми припустилися грубих помилок в обороні. Напевно, це закономірно, оскільки в нас два захисника грали на нових позиціях. У зв'язку з дискваліфікацією Очигави у нас відбулися перелаштування. На жаль, саме на правому фланзі оборони в нас у першому таймі були великі проблеми, звідки й прийшло два голи. Налаштовували хлопців на те, що у штрафному майданчику потрібно грати по гравцю, все одно ми, як і раніше, були неуважними та не зіграли доволі щільно. Через це пропустили прикрий перший гол уже на 5-й хвилині. Звичайно, що команда суперника відчула впевненість та домінувала на полі. Хоча, ще раз повторюю, ми непогано виглядали, але клас гравців «Гірника» вищий. Наприклад, Сітало сьогодні, на мій погляд, був футболістом, який заслуговує на увагу команд Прем'єр-ліги. Він виграв майже все. Я привів його в якості приклада своїм хлопцям, як потрібно боротися й у боротьбі віддавати пас своєму футболісту. Здається, сьогодні він зіграв майже без помилок: виграв усю боротьбу, всі скидання та гольовий пас віддав, тобто, був дуже корисним.

На жаль, у наших молодих хлопців ще немає такої м'язової маси, мужності... На тлі «Гірника» ми сьогодні виглядали по-юніорському. Тож, вважаю, результат закономірний. Тим не менш, усе одно похвалив своїх підопічних, вони молодці, старалися, у другому таймі вирівняли гру. У нас були шанси відзначитися на контратаках, але ми їх не довели до реальних загроз. Для цього ще не вистачає майстерності.

- Останнім часом у вас достатньо складний календар – поспіль виїзні ігри з лідерами: «Геліосом», «Зіркою», «Гірником»...

- Справді, так склалося, що ми весь час граємо на виїзді проти лідерів, починаючи з «Нафтовика», який, обігравши нас, вийшов на перше місце, потім «Зірка» після перемоги над нами очолила турнірну таблицю, тепер «Гірник»... Ви правильно відзначили, зараз у нас важкі ігри на виїзді, ось у наступному турі зустрічаємося з «Оболонню», яка також перебуває в лідируючій групі, щоправда, це домашня гра. Але саме такі поєдинки – це тест на характер.

Окрім ігрових моментів, того, що ми намагаємося грати в позитивний, креативний футбол, тут ми виходимо проти команд, в яких грають справжні мужики, які готові до більш серйозних випробувань. Думаю, якби перед «Гірником» стояли завдання, команда могла би спокійно виходити до Прем'єр-ліги. Але, як я розумію, таких завдань у них немає, але, повторюся, колектив виглядає дуже добре, без слабких місць. Ми сьогодні програли дуже сильному супернику.

* фото В.Тимченка

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер