Вадим ЄВТУШЕНКО: «Ми, звичайно, незадоволені нічиєю»

Вадим ЄВТУШЕНКО: «Ми, звичайно, незадоволені нічиєю»

- Про це ми й казали своїм хлопцям перед грою: якщо заб'ємо сьогодні два-три голи, то переможемо. Так воно й сталося.

- Правильніше буде сказати, що «Динамо» здобуло одне очко чи втратило два? Результат гри закономірний?

- Ще раз повторюся: хлопці з «Буковини» дуже добре билися, наскільки могли. Вони, напевно, заслужили цю нічию. Ми, звичайно, незадоволені нічиєю, ми хотіли сьогодні виграти й, загалом, вважаю, що ми краще грали. Але результат на табло.

- Чи справді на гру сильно вплинули погодні умови, зокрема вітер?

- Зрозуміло, що «Буковина» мала пристойні труднощі в першому таймі, коли ми грали за вітром. І коли вони зрівняли рахунок, для них послужило натхненням, що за вітром вони зможуть щось створити. І вони, дійсно, обрали таку тактику – трошки нагнітати, бити м'ячі до штрафного майданчика, трохи нас притиснути. Нашим хлопцям було нелегко, але загалом ми впоралися непогано. Немає нічого поганого в тому, що команда намагається використовувати погодні умови.

- Заміна Трубочкіна була вимушеною?

- Так, він отримав пошкодження в одному епізоді. Я вважаю, що там був штрафний удар на ньому, але суддя якось пропустив цей епізод. У нього голова запаморочилася, заболіла, й ми були змушені його замінити.

- Валерій Скидан, який минулого року виступав за «Буковину» на правах оренди, зараз знову грає за «Динамо». Як ви оціните його гру в цьому матчі та попередніх?

- У нього серйозна конкуренція в лінії оборони, адже в нас двоє непоганих центральних захисників – Братков та Болденков, які сьогодні дуже добре зіграли. Ми зробили вимушену перестановку, коли випустили Валерія. Його недоліки не дають можливості на нього сподіватися як на гравця основного складу. За той час, який він провів на полі, він одного разу помилився, потім вдруге. Через нього «Буковина» створила два небезпечних моменти, виходи майже віч-на-віч. Довелося перебудовуватися, повертати Браткова до центральної зони. Це старі проблеми Валерія. Він добре бачить поле, може зробити конструктивний перший пас. Але брак концентрації під час гри в обороні не дає йому можливості претендувати на повноцінне місце в основному складі.

- Хто з гравців «Буковини» вам сподобався найбільше по сьогоднішній грі?

- Всі хлопці грали непогано. Особливо Палагнюк. Вважаю, що для «Буковини» це придбання. Він наполегливо грав, увесь час тримав нашу оборону в напрузі. Але й інші хлопці, вся команда зіграла непогано.

- Вадиме Анатолійовичу, в 1979 році, граючи за кіровоградську «Зірку», ви забили на цьому стадіоні вирішальний гол у ворота «Буковини». Чи правда, що саме після того матчу вас і Віктора Хлуса запросили до київського «Динамо»?

- Це дійсно правда, і для мене це стало несподіванкою. Ми виграли 1:0, єдиний гол забив я. Але тоді Анатолій Андрійович Сучков, який працював селекціонером у київському «Динамо», приїхав з метою підписати Хлуса, тому що його вели довше. А за себе я нічого не знав. Тому коли після гри до мене теж підійшли і запропонували написати заяву про перехід до київського «Динамо», для мене це стало великою несподіванкою. Так що Чернівці для мене виявилися щасливим містом! Завжди згадую про це із вдячністю. 

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер