Вадим ЄВТУШЕНКО: «У меншості грати важко»

Вадим ЄВТУШЕНКО: «У меншості грати важко»

- Напевно, гра сподобалася глядачам. Сьогодні зустрілися дві молоді команди, які намагаються грати в позитивний, технічний футбол. Обидві команди мали певні труднощі із забиванням голів, але сьогодні забили на двох цілих шість! На жаль, ми пропустили більше. Але варто зауважити, що «Іллічівець» комплектується трохи за іншими принципами, ніж ми. Все ж таки, у них є можливість підбирати талановиту молодь, у нас у цьому році склалося інакше з підбором гравців. Видно було, що ми трохи поступаємося в майстерності, що позначилося на результаті. Тим не менш, два перших голи «Іллічівець» забив зі стандартів, спочатку з вільного удару, потім із пенальті з вилученням нашого гравця. На жаль, ми вже другу гру поспіль доволі рано залишаємося в меншості.

Але я дуже задоволений своїми хлопцями. Граючи в меншості, вони виявили величезне бажання, волю, забили два м'ячі. На жаль, в обороні нас не підтримав наш воротар. На мій погляд, він припустився помилки. І коли третій гол забивався, ми також зіграли недбало. Повторюся, що в меншості грати важко. Тому в мене немає претензій до наших хлопців, вони зробили все, що могли, опинившись у цій ситуації.

- Чи погоджуєтеся ви з вилученням Головка? Здалося, що арбітр міг би обмежитися й жовтою карткою?

- Це правило вже вичерпало себе – подвійне покарання, пенальті та вилучення. Нарешті з наступного сезону цього правила не буде. Мені теж здалося, що можна було обмежитися попередженням. Але треба дивитися відео, щоб точно сказати, був там фол останньої надії чи не було.

- Вадиме Анатолійовичу, дозвольте привітати вас із 30-річчям завоювання у складі «Динамо» Кубка Кубків! У таких молодих командах, як ваша, проблема лідера актуальна? Наприклад, у складі «Іллічівця» сьогодні лідером був Худжамов, мабуть, найдосвідченіший гравець у першій лізі. Як виховувати таких лідерів серед молодих гравців?

- Розумієте, щоб бути лідером, потрібно володіти особливим складом характеру. Не кожен гравець, навіть хороший, може мати лідерські якості. Але ви порушили хорошу тему, актуальну для молодих команд. Дійсно, у складі будь-якої команди має бути хоча б кілька досвідчених гравців, які можуть заспокоїти партнерів на полі в потрібний момент. Звичайно, на такому рівні важко грати виключно молодіжним складом. У нас теж є непогані хлопці, з лідерськими якостями. Але ці якості хороші, якщо вони підкріплені ще й хорошими футбольними, ігровими якостями. Є категорія гравців, які вміють добре говорити, але самі часто припускаються грубих помилок.

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер