Вадим Євтушенко: «Будь-яка інформація корисна»

Вадим Євтушенко: «Будь-яка інформація корисна»

В останні чотири дні зборів в Іспанії за роботою футболістів «Динамо» спостерігав тренер національної збірної України Вадим Євтушенко. Своїми враженнями від побаченого Вадим Анатолійович поділився з кореспондентом Інформаційного відділу.

- Вадиме Анатолійовичу, з якою метою ви прибули до Марбельї?

- Це було рішення головного тренера. Олексій Михайличенко визначає, яким чином ми маємо спостерігати за кандидатами до національної збірної. На початку лютого нам доведеться зіграти в турнірі на Кіпрі, і зараз визначилося коло кандидатів, які виступали за національну збірну минулого року. Футболісти, а це більше 30 чоловік, зараз проходять зимові збори зі своїми командами – в Туреччині, Іспанії, Арабських Еміратах. Саме тому було прийнято рішення роз'їхатися тренерському штабу по таборах команд. Причому, на зборах ми спостерігаємо за футболістами як в ігрових ситуаціях, так і в тренувальному процесі.

- Яку поживу для роздумів дав вам побачений поєдинок між «Динамо» та варшавською «Легією»?

- Ви знаєте, будь-яка інформація корисна. На жаль, мені не вдалося побачити хорошу гру у виконанні українських футболістів «Динамо», та й команда програла із великим рахунком. Проте, були також і позитивні моменти. Отриманою інформацією я обов'язково поділюся з головним тренером збірної після приїзду до Києва.

- Вже відомі футболісти, які вирушать у складі національної збірної до Кіпру?

- Ми тримаємо один одного в курсі подій у телефонному режимі. Про те, хто точно вирушить на турнір, говорити зарано – все ж таки, попереду в нас ще десять днів заочної підготовки в клубних таборах. Тому наперед загадувати не хотілося б.

- На зборі ви спостерігали за кількома заняттями «Динамо». Наскільки вони відрізняються від тренувань, коли ви були гравцем?


- Це достатньо глобальне питання. Буде потрібно багато часу, щоб розкрити цю тему (посміхається). Юрій Сьомін має своє бачення підготовки команди. Та й умови тренувань істотно відрізняються від тих, що були раніше. Тренерський склад кожної із команд набагато збільшився. Коли я був гравцем, Валерій Лобановський обіймав посаду головного тренера, а Анатолій Пузач йому допомагав. Зараз же тренерський штаб налічує чималу кількість фахівців, кожен із яких відповідає за конкретний вид підготовки. Футбол рухається вперед, тому порівняння, гадаю, в даному питанні недоречні.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Марбельї.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер