Вадим ЄВТУШЕНКО: «Налаштовували хлопців лише на перемогу»

Вадим ЄВТУШЕНКО: «Налаштовували хлопців лише на перемогу»

- Ми 82 хвилини грали в меншості проти команди, яку вже можна вважати командою Прем'єр-ліги, весь цей час виглядали гідно, практично нічого не дали їм створити. Звичайно, нам було важко щось створювати, але, тим не менш, у другому таймі ми створили три чудових моменти, які мали завершуватися голами. Я не бачив, але мені сказали, що в епізоді, коли м'яч поцілив у стійку воріт «Олександрії», їхній гравець також зіграв рукою. У такому разі мало бути таке ж вилучення, як і в нас. Але це вже така справа...

Наші гравці – молодці. Звичайно, їм не вистачило трохи досвіду, аби дотерпіти до кінця гри. Втратили м'яч, коли цього не потрібно було робити. Причому гравці, які вийшли на заміну. На їхню адресу я сказав у роздягальні після гри кілька невтішних слів. Мало того, що свіжі гравці чомусь не можуть підтримати заданий грою темп, вони навіть виглядають гірше, ніж ті, хто грав зі старту.

Ми втратили м'яч при введенні ауту. Свіжий гравець не зміг прийняти м'яча, й втрата м'яча призвела до непотрібного для нас штрафного, з якого було забито гол. Дуже шкода, прикро за хлопців, тому що вони сьогодні дійсно не заслуговували на поразку. Вони боролися, як могли, й, до того ж, грали непогано проти команди, яка вже однією ногою у Прем'єр-лізі.

- Прокоментуйте, будь ласка, епізод із пенальті та вилученням Трубочкіна. Рішення арбітра вважаєте справедливим?

- Мені важко судити. Напевно, там був пенальті, якщо арбітр його призначив. Потрібно переглядати повтор, зараз усе змішалося в голові. Молодець Бущан, який не купився на хитрість виконавця. Розкрию маленький секрет. Ми бачили, що й у попередньому матчі проти «Зірки» він так само пробив, і ми спеціально Бущана підготували до цього на випадок призначення пенальті. До того ж, у даній ситуації спрацювала індивідуальна майстерність воротаря.

- Як ви вважаєте, арбітр міг обмежитися попередженням Трубочкіну?

- Бачите, правило є правило. На жаль, у цьому епізоді Бущан невдало зіграв під час подачі з кутового, не влучивши по м'ячу, й Трубочкіну нічого не залишалося, окрім як рукою вибити м'яча. Це червона картка, тут коментувати нема чого.

Сьогодні ми дуже серйозно налаштовувалися на гру, але, на жаль, буває, що такі моменти перевертають усе догори дригом. Готуєшся до однієї гри, а після такого вже, звичайно, складно зберігати схему гри, доводиться грати вже зовсім по-іншому. Але наші хлопці , вважаю, добре зіграли. І навіть якщо по першому тайму було видно, що їм важко, й стояло питання, чи потрібно вже робити заміни, то після перерви в них відкрилося друге дихання. І Савченко, і Морозенко, залишившись удвох у центральній зоні, намагалися грати на атаку.

- При тому, що ваша команда залишилася в меншості, ви, на відміну від опонентів, не поспішали із замінами. Не хотіли порушувати перебіг гри?

- Не хотів про це говорити, у нас сталося нещастя перед грою... Занесли до протоколу неправильний номер гравця. Ми планували випустити Скидана, щоб він зміцнив центральну зону та допоміг у верховій боротьбі...

- Сьогодні на позиції правого захисника вимушено грав Гемега. У нього вже був досвід гри на цій позиції?

- На жаль, йому довелося грати на цій позиції й у виїзній грі з «Олександрією», коли в нас було лише три номінальних захисники, і він грав крайнього. І зараз, після вилучення Трубочкіна, йому знову довелося грати там. Вважаю, що Віталік сьогодні був найкращим на полі, можливо, як і центральні захисники. Якби сьогодні в нашому складі було три Гемеги, або хоча б два, ми би сьогодні виграли (посміхається).

- Олег Маїк зараз не в найкращій формі або це враження оманливе?

- Сьогодні, незважаючи на те, що ми грали з таким серйозним суперником, ми поставили доволі таки атакуючий склад – двох нападників. Плюс швидкі фланги – Полярус, Гемега. Ми налаштовувалися атакувати, налаштовували хлопців лише на перемогу, абстрагувавшись від першої гри, яку програли з рахунком 0:4. Ми сьогодні були близькими до того, щоб завоювати очки, незважаючи на сценарій гри, який від самого початку склався не на нашу користь.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер