Вадим Євтушенко: «Основний напрям роботи – загальна фізична підготовка»

Вадим Євтушенко: «Основний напрям роботи – загальна фізична підготовка»

- Сьогодні - перший повноцінний день, ранкове тренування. Які враження від початку роботи? Змінили кліматичну зону, тренуєтеся в інших умовах...

- Початок збору дійсно видається непоганим. Прекрасна погода, гарне поле. Хлопці працюють із великим задоволенням, незважаючи на те, що їм на ходу доводиться освоювати нові вправи. Але ми поки що, після двох тренувань, залишаємося задоволеними тим, що бачимо. Зрозуміло, що ще не все виглядає так ідеально, як хотілося б, але це природно. Наше завдання зараз полягає не в тому, щоб отримати якусь якісну картинку в плані футболу, а акцент йде на загальну фізичну підготовку. Незважаючи на те, працюємо ми з м'ячами або без, напрям ми витримуємо. Поки що, перший час, будемо працювати саме в цьому напрямку.

- У роботі з м'ячами акцент був зроблений на малі та середні квадрати. Сьогодні були вправи на пів поля...

- Ви правильно кажете. Спрямованість – загальна фізична підготовка. Хлопцям потрібно набігати певний кілометраж і одночасно, поступово, знайомитися з принципами тактичних нюансів.

- Є вправи, коли одночасно використовується по 2-3 м'ячі. Розкажіть, що це за вправи?

- Ми не будемо заглиблюватися. Нехай це буде називатися, як казав Валерій Васильович - «організований хаос».

- Сьогодні також було тестування. І ви відзначили, що Вербич - спринтер. Це перше враження про нього за підсумками тесту?

- Ці тестування - початковий етап підготовки. Тому зараз звертати увагу на те, у кого які показники, не варто. Побачимо в процесі наступного тестування, коли футболісти вже проведуть певну роботу. І буде помітно різницю. Це і є основний показник. А сьогодні - це чисто педагогічний метод вимірювання функціональної готовності на цей момент.

- Активна робота розпочалася відразу, високий темп…

- Чому? Ми ж у Києві готувалися, велася підготовча робота. Тренувалися кілька днів практично без м'ячів. А тут уже, на такому газоні, ми поєднуємо спеціальну і не спеціальну роботу. Тому, звичайно, більше працюємо з м'ячами.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер