Вадим ЄВТУШЕНКО: «Перемога важка, але справедлива»

Вадим ЄВТУШЕНКО: «Перемога важка, але справедлива»

- Сьогодні була дуже цікава гра. Ми налаштовували команду, казали хлопцям не звертати уваги на той факт, що «Нива» на даний момент перебуває на останньому місці. І ми виявилися праві, команда дійсно непогана, досвідчена, грає агресивно. Для того, щоб переграти цю команду, потрібно було, перш за все, не поступатися в тій же агресії. Але в той же час ми дотримувалися своєї структури гри.

Звичайно, поки в нас ще є вади у структурі гри, але, тим не менш, вважаю, що перемога цілком справедлива. Хоча й доволі-таки важка. Було важко у другому таймі, коли деякі хлопці втомилися. Але ми витримали останню навалу, коли суперник пішов уперед, і, навпаки, мали більше нагод після контратак. Просто нам поки ще не вистачає класу, щоб другу гру поспіль на контратаках забити другий гол та спокійно доводити матч до перемоги.

- Чи можна сьогоднішню гру назвати «грою стандартів», оскільки їх було дуже багато, й більшість моментів, у тому числі й гол, виникли після розіграшів стандартних положень?

- У двох останніх матчах ми пропустили голи зі стандартів. Сьогодні налаштовували хлопців на те, що гравці «Ниви» теж добре працюють при стандартних положеннях, оскільки в їхньому складі багато високих футболістів. Але ми переконували їх, що не у зрості справа. Якщо брати в середньому, ми дещо програємо «Ниві» у зрості, але я навів приклад «Барселони», де немає великої кількості високих футболістів і, тим не менш, на стандартах їх ніхто не «рве». Роль грає не лише зріст, але й інші аспекти, це й мужність, й вибір позиції, й інші. Наші хлопці сьогодні добре боролися та не поступилися супернику в цьому компоненті.

- В останніх матчах у «Динамо-2» практично не змінюється захисна лінія, її склад стабільний. У той же час, у лінії атаки в кожній грі з'являються нові поєднання, виконавці. Це пов'язано з пошуком ідеального поєднання або з хорошою конкуренцією, тобто ви надаєте всім ігровий час?

- Якби була можливість, я дав би ще п'ятьом новим гравцям пограти, але все ж таки це не юнацька першість, тут потрібно бути максимально готовими до кожного матчу, й якщо міняти гравців великими партіями, це може негативно позначатися на результатах. Хоча справа навіть не у цьому, а в тому, що гравці мають бути готовими до таких матчів. Звичайно, ми підпускаємо потроху нових футболістів.

У нас є група гравців, наприклад, Акубардія, Панфілов, які добре розпочали чемпіонат, а потім поступилися місцями іншим. Інші також добре проявляють себе та показують результат. Тому все не так просто. А міняти лише заради того, щоб поміняти, не зовсім правильно. Усі гравці на тренуваннях доводять, що всі вони хочуть грати, але, на жаль, я не можу випускати одночасно 23 футболісти.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер