Вадим ЄВТУШЕНКО: «Приємно повернутися до рідного клубу»

Вадим ЄВТУШЕНКО: «Приємно повернутися до рідного клубу»

- Вадиме Анатолійовичу, на який термін розрахована ваша угода з клубом? Які завдання ставить перед вами Ігор Михайлович Суркіс? Пріоритетом будуть результати команди або підготовка молодих гравців для першої команди?

- Завтра у нас буде більш предметна розмова, а сьогодні була загальна, так би мовити, формальна бесіда. Контракт розрахований на два роки. Ще більш детальна розмова й із президентом, й із головним тренером команди в нас буде на загальних зборах після приїзду Сергія Реброва з відпустки.

- Хто буде входити до вашого тренерського штабу?

- На цю тему ми також будемо розмовляти й із президентом клубу, й із головним тренером. Особисто я схильний до того, щоб нічого не змінювати, тому що люди добре виконували свою роботу.

- Виступаючи в якості експерта на телебаченні під час футбольних матчів та аналітичних програм, ви неодноразово дивилися та коментували ігри за участю «Динамо-2». Що можете сказати про команду, її гравців?

- Я саме займався на футбольному телеканалі першою лігою, тому, звичайно, добре обізнаний про першу лігу загалом та про «Динамо-2» зокрема. Я бачив гру команди не лише по телевізору, а й приходив дивитися на стадіоні «Динамо». У цьому році команда приємно змінилася. Потрібно віддати належне Олександру Хацкевичу, який зробив дуже хорошу роботу в цьому році. Йому знадобився певний час, тому що в минулому році результат був не такий хороший. Але в цьому році хлопці зробили якісний стрибок уперед, і команда сьогодні виглядає дуже привабливо.

- Склад «Динамо-2» у міжсезоння практично не змінився, але результати команда демонструє зовсім інші. У чому секрет успішної гри?

- Це природний процес. По-перше, стабільність складу, по-друге, те, що хлопці мужніють. Я думаю, що саме такої стабільності потрібно домагатися, адже незабаром буде чергова зміна поколінь. Потрібно, щоб нові молоді гравці, які прийдуть, могли підтримувати цей рівень. У цьому й полягає наше завдання – адаптовувати нових гравців якомога швидше та безболісніше, щоб процес ішов, і не лише розвивалися гравці, але й щоб уболівальники не так критикували команду, як протягом двох попередніх сезонів.

- За підсумками осінньої частини «Динамо-2» посіло п'яте місце. Як ви вважаєте, це місце об'єктивне, команда посідає його заслужено? І на яке місце «Динамо-2» буде претендувати за підсумками сезону?

- Я думаю, що це місце об'єктивне. Я бачив гру «Динамо-2» проти тих команд, перед якими стоїть завдання потрапити до п'ятірки, міцних команд із досвідченими гравцями у складі. І «Динамо-2» у цих іграх виглядало дуже переконливо. Видно, що хлопці вже змужніли й уже тримають удар, насамперед, у фізичному плані.

- Яке місце буде посідати команда в динамівській вертикалі, враховуючи окрему заявку на першу лігу? Чи будуть її поповнювати гравці молодіжної команди?

- Коли перша команда вийде з відпустки, буде якийсь перегляд гравців, які грають у дублі та за молодіжний склад. Звичайно, буде якась ротація. Можливо, з «Динамо-2» Сергій Ребров візьме когось до першого складу. Але це буде відомо після того, як Сергій Станіславович вийде з відпустки.

- Чи вже існує визначеність із датами міжсезонної підготовки «Динамо-2»?

- Відпустка у команди до 12 січня. Спочатку планується участь у Меморіалі Макарова, тренування в Кончі-Заспі, а потім, як зазвичай, перед початком чемпіонату – тренувальний збір у Туреччині. Поки такі попередні плани.

- Доволі довго ви працювали у Швеції. Чи плануєте застосовувати цей досвід у своїй роботі? І наскільки він може бути застосований в Україні?

- Досвід завжди корисний. Однак не завжди весь досвід можна застосувати в конкретному випадку. У мене великий досвід, адже я працював не лише у Швеції, а й в Україні з видатними тренерами, я вже й сам був головним тренером доволі довго й у Швеції, й тут. Звичайно, все, що відбувається в житті, відкладається. Але коли ти застосовуєш досвід, це вже не просто копіювання. Людина оцінює, бачить, відчуває, що потрібно, а що ні. Досвід іде до загальної скарбнички, а потім уже тренер вирішує, що саме йому використовувати.

- За основу тактики «Динамо-2» буде обрано модель гри першої команди?

- Звичайно, «Динамо-2» буде дотримуватися тих методів підготовки, які використовуються в першій команді. Звичайно же, всі команди, які перебувають у цій структурі, мають розвиватися в одному напрямку.

- Будучи легендою київського «Динамо» в якості гравця, ви лише зараз входите до структури клубу вже в якості тренера. Які емоції відчуваєте?

- Так, 25 років потому відбувається моє повернення (посміхається). По-перше, звичайно же, приємно та почесно працювати в такому клубі, як «Динамо». Тим паче, що для мене це рідний клуб, завдяки якому я маю своє ім'я у футболі. Звичайно, це виключно заслуга цього клубу. Тому вдвічі приємніше повернутися, можна сказати, до своєї родини 25 років потому.

* фото В. Раснера

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер