Вадим ЄВТУШЕНКО: «Захист зіграв не найкращим чином»

Вадим ЄВТУШЕНКО: «Захист зіграв не найкращим чином»

- Насамперед, хочу привітати «Зірку» з перемогою та виходом на перше місце. Думаю, їхня перемога заслужена, тому що ми сьогодні, на жаль, не піднялися на наш звичайний рівень. Але причину цього потрібно шукати не тільки в собі, а й в суперниках. Сьогодні нам протистояв досвідчений, зіграний суперник, у складі якого зібрані футболісти, вже грали в Прем'єр-лізі. Команда прагне туди повернутися. Вони не дали нам зіграти, як хотілося б. Тим ні менш, як і раніше вважаю, що наші хлопці молодці: було важко, але нам вдалося навіть зрівняти рахунок. На жаль, ми пропустили два голи, які характеризують різницю в майстерності - два дослідні нападників перегравали наших менш досвідчених захисників. Особливо прикро за другий гол. Раніше у мене не було особливих претензій до нашої захисної лінії, але сьогодні захист зіграв не найкращим чином, і пропущені два м'ячі свідчення цьому: опинившись перед воротами, нападники два рази забили майже без опору. Щойно в роздягальні я висловив велике розчарування і невдоволення саме захисниками, які прагнуть бути хорошими футболістами і хочуть грати в хороших командах, а пропускають не те, щоб прості м'ячі, але дозволяють двом нападаючим суперника краще розібратися, ніж вони.

Нам є, куди рости. Повторюся, сьогодні було важко, суперник утруднював початок атак. У нас у воротах стояв молодий хлопець, по суті, третій воротар. Він старався, витягнув хороший м'яч, ну, а те, що у нього не виходить початок атаки - над цим ми попрацюємо.

- Яким був план на гру? За рахунок чого планували обіграти «Зірку»?

- Планували нейтралізувати сильні сторони суперника, ми приділяли цьому увагу, особливо, лівому флангу, де у кіровоградців дуже активний лівий захисник з хорошими подачами. На цьому ми зробили акцент в тактиці на перший тайм. Коли програвали, потрібно було зрівнювати рахунок, і ми зробили тактичну заміну, яка себе виправдала, і Полегенько забив гол - це добре. Покартав наших захисників, а й в інших лініях були огріхи: за великим рахунком, програли в першому таймі середину поля. Ми не піднялися до свого звичного рівня, тому що сьогодні у нас був дуже хороший суперник.

- Для вас Кіровоград - не чужа місто, ви з особливим почуттям приїжджаєте сюди грати?

- Так, я вчився тут і починав свою ігрову кар'єру. Звичайно, приємно приїжджати в Кіровоград, тут мене знають, пам'ятають. По тому, як люди до мене ставляться, можу сказати, що залишив тут частинку себе, хоча грав недовго, всього рік і ще півроку працював тренером. Тут позитивна аура, люди люблять футбол, багато хороших гравців - вихідці з Кіровограда. Бажаю «Зірці», щоб у цьому році вона виконала своє завдання і вийшла в Прем'єр-лігу.

- Чи здивувало вас кількість глядачів, які прийшли на матч, що починався в 4:00?

- Повинен сказати, на виїзні поєдинки майже у всіх містах на нашу команду ходять глядачі, більше, ніж зазвичай, а в Києві, на жаль, немає. Хлопці стараються, коли є вболівальники, їм приємніше грати. Напевно, якби гра була пізніше, прийшло б ще більше людей. Думаю, глядачі готуються на кубкове дербі проти «Олександрії».

- Наскільки вашим гравцям заважало сонце і спекотна погода?

- Справді, було спекотно для обох команд. Ми мляво виглядали в першому таймі, а гравці «Зірки» виглядали свіжіше. У нас же деякі футболісти зіграли нижче свого рівня.

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер