Вадим Костюченко: «Беркут» перевищив свої повноваження»

Вадим Костюченко: «Беркут» перевищив свої повноваження»

Віце-президент «Динамо» Вадим Костюченко прокоментував ситуацію з масовими безпорядками на трибунах НСК «Олімпійський» за участю уболівальників та «Беркута»:

- За адміністративне правопорушення, яке здійснили 3-5 людей, не повинні були бути побитими 100-300 людей. Хаос, який творився на трибунах, не додає честі «Беркуту». Професіоналізм правоохоронних органів полягає у запобіганні правопорушень, а не розпалюванні конфлікту, як це було не трибунах «Олімпійського». Дії уболівальників, які запалили фаєри, обмежуються адміністративним штрафом. Я вважаю, що співробітники «Беркута», побивши уболівальників, серед яких були і підлітки та беззахисні дівчата, перевищили свої повноваження, що призвело до масових безпорядків на трибунах. Я це бачив на власні очі знаходячись біля Фан-трибун у момент конфлікту. І для себе я так і не довідався у представників МВС, хто дав команду на настільки масове введення «Беркута» на трибуни вболівальників.

Ми уважно вивчимо фото- та відеоматеріали, які знімались професійною службою «Динамо-ТВ», спортивними телеканалами а також матеріалами, які передають уболівальники до Фан-клубу, і на основі цього будемо добиватись максимально відкритого розслідування інциденту та максимального суворого покарання працівників «Беркута», які перевищили свої повноваження і від цього постраждали невинні люди.

Безумовно, ми не знімаємо із себе відповідальності за наших уболівальників. Ми постійно проводимо роботу з Фан-клубом, контактуємо із лідерами динамівського Фан-руху. Дуже важко устежити за декількома тисячами уболівальників. Інциденти, в основному із запаленими фаєрами, інколи зустрічаються на футбольних матчах, але це не викликає безпорядку. Я би хотів підкреслити, що запалений фаєр – це адміністративне порушення і штраф, а не привід для побиття вболівальників. Ми будемо добиватись того, щоб система безпеки на фан-трибунах здійснювалась службою безпеки клубу та фан-сек'юриті.

www.fanclub.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер