Вадим СОЛДАТЕНКО: «Перший гол дав нам ще більшу зарядженість»

Вадим СОЛДАТЕНКО: «Перший гол дав нам ще більшу зарядженість»

- Якщо чесно, незважаючи на підсумковий рахунок, сьогодні було важко. Було дуже спекотно, адже грали о першій годині. Я помітив, що навіть після передматчевої розминки хлопці вже трохи втомилися. Але нічого, зібралися, вийшли та провели непогану гру. Щоправда, у другому таймі по обличчях хлопців було видно, що їм важко, вже якась втома накопичилася.

Перший гол, який було забито на початку тайму, дав нам ще більшу зарядженість, ми активніше почали рухатися, потім забили ще один гол. Так, у «Металіста» теж були моменти, але нічого страшного, потім розберемо свої помилки.

- Увесь матч ти робиш підказки свої партнерам по команді, причому не лише захисникам. Хто прищепив такий стиль гри?

- Та мені й тренери казали, що я маю підказувати партнерам, але я це й сам розумію. Адже хлопці не можуть бути протягом усіх 90 хвилин сконцентрованими, тому часом їх потрібно заводити, підстьобувати, підказувати. Я же бачу все поле, у мене кращий огляд, а вони не бачать, що в них відбувається за спиною. Тому потрібно підказувати, та й просто весь час розмовляти, щоб тримати їх у тонусі, щоб вони не розслаблялися. Намагаюся охопити все поле (посміхається).

- Чи задоволений ти результатами своєї команди у цьому сезоні?

- Якщо чесно, то, звичайно, ні! «Динамо» Київ – це команда, яка має перебувати на першому місці. Іншого місця для нас не існує, тому сезон, можна сказати, не вдався. Були й хороші ігри, були й погані, але загалом ми незадоволені сезоном, і тренер незадоволений.

- Які твої подальші перспективи? За яку команду в клубній структурі будеш виступати в наступному сезоні?

- Не хочу загадувати, буде видно... Це не від мене залежить, тренери та керівництво будуть вирішувати. Дізнаюся, коли повернуся з відпустки. Думаю, буду тренуватися в команді U-21.

- Ти вже працював під керівництвом тренера воротарів першої команди Михайла Михайлова?

- Так, були тренування. Вони, звичайно, схожі на наші, але там якась інша атмосфера. Не можу навіть пояснити, в чому саме відмінність, але там якось усе по-іншому, спокійніше, чи що. Тут, звичайно, теж усе чудово, але там рівень вищий, і це відчувається.

- Чи є в тебе кумири серед знаменитих воротарів, із когось береш приклад?

- Кумирів немає. Але мені, безумовно, подобається, як грають Олександр Шовковський та Мануель Нойєр.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер