Вадим Золотаревський: «Повага гравців до Arber – привід для нашої гордості»

Вадим Золотаревський: «Повага гравців до Arber – привід для нашої гордості»

Під час офіційних заходів гравці, тренери та члени делегації стали вдягатись у стильні костюми, чим сформували новий імідж та змінили сприйняття клубу уболівальниками. Більше про партнерство, яке продовжено й на наступний рік, розповів директор ТМ Arber Вадим Золотаревський.

- Для Arber співпраця з «Динамо» дуже важлива, бо одним із елементів нашої маркетингової стратегії є підтримка ключових спортивних брендів, одним із яких, безумовно, є «Динамо». Ми отримуємо позитивний відгук від клієнтів, що бачать логотип компанії під час матчів та інших клубних заходів. Ще одна місія – підтримувати гарний вигляд спортсменів поза межами поля. Зараз нашим новим етапом є підготовка до чергового сезону Ліги чемпіонів. Хочемо створити нові комплекти ділового одягу з новим дизайном. Який би підкреслював, що «Динамо» – це модний клуб, а також враховував би всі тенденції у світі ділової моди.

- Після кількох невдалих років «Динамо» двічі поспіль стало чемпіоном. Arber на собі відчув успіх партнера?

- Нам емоційно приємно, що «Динамо» знову чемпіон. Це робить дорожчими бренди «Динамо» та Arber, ще ефективнішою – нашу співпрацю. Для покупців уже стало нормою, що бренд, якому вони віддають перевагу, є партнером близького серцю клубу «Динамо». Ми працюємо не лише з керівництвом та футболістами клубу. Другий рік поспіль одягаємо динамівських ветеранів до святкування річниць завоювання європейських трофеїв, до урочистого прийому в Президента України Петра Порошенка. На стадії обговорення створення лімітованої колекції «Динамо Київ». Є бажання відійти від лише надання ділового одягу для потреб клубу, розширивши грані нашої співпраці.

- Незважаючи на кризу в країні, «Динамо» стає чемпіоном, виходить до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Чи змінилося за останні роки становище Arber на ринку одягу?

- Ми продовжуємо домінувати на ринку чоловічого класичного одягу в середньому ціновому сегменті. Мережа постійно розвивається, досягнувши позначки 100 магазинів і покривши фактично всю територію України. Зараз займаємося якісним розвитком формату Arber, ліній Gregory Arber та Freedom by Arber. Також розвиваємо наші проекти у сфері рітейлу.

- Де безпосередньо виробляється діловий одяг для «Динамо»?

- Тканини для колекції закуповуються в Італії, у найкращих виробників. Шиється все в Україні, на наших головних виробництвах в Одесі. Це дозволяє на кожному з етапів контролювати якість, а ще – виконувати складні й масштабні проекти, коли за обмежений проміжок часу треба пошити близько ста комплектів за індивідуальним кроєм.

- Заходячи в магазин Arber, бачиш фото знеособлених моделей. Чому б на їх місці не використовувати зображення відомих особистостей, наприклад, футболістів?

- На кожному етапі розвитку бренду використовуються різні стратегії, у тому числі й запрошення відомих особистостей. На самому початку свого існування Arber співпрацював із відомим динамівцем Ігорем Бєлановим. Він одесит і був другом засновника компанії. На тому етапі це зіграло важливу роль у нашому розвитку. Зараз немає потреби запрошувати селебрітіс для представлення бренду. Вважаємо за краще підібрати моделей, які за своїми фактурою, виглядом та духом відповідають іміджу Arber.

- Гравці «Динамо» можуть собі дозволити одяг найкращих світових брендів. Як вони відносяться до Arber?

- З повагою. Arber є партнером «Динамо», і, якщо клуб прийняв рішення про співпрацю, отже, такому вибору треба довіряти. Окрім того, ми забезпечуємо індивідуальний підхід, підбираємо гідні тканини й шиємо одяг, який за якістю не поступається найкращим світовим зразкам. Можливо, на початковому етапі під час замірів були натяки, мовляв, мені подобаються ті чи інші бренди, та зараз цього немає. Відчувається повага до Arber. Це теж є приводом для нашої гордості. Arber багато років співпрацює з провідними брендами. Повірте, з точки зору якості пошиття, особливих, унікальних технологій чи суперсекретів не існує. Усе це – сила бренду. Намагаємося для наших партнерів зробити продукт, який не поступатиметься за якістю найкращим світовим зразкам.

- Скільки співробітників Arber задіяно в підготовці ділового одягу для «Динамо»?

- Досить багато, особливо коли стартує активна фаза проекту. Швачки в магазинах роблять індивідуальні заміри, директори магазинів контролюють процес. Для вирішення різних питань підключаються департаменти дизайну, маркетингу. Плюс контроль виробництва, логістика… Загалом – до 20 людей, звісно, це без урахування працівників, які безпосередньо виготовляють одяг на фабриці.

- Успіхи «Динамо» в Лізі чемпіонів можуть відкрити шлях для Arber на міжнародні ринки?

- Нам перемоги «Динамо» над найкращими клубами Європи додають приємних емоції. Власне, наша компанія вже сама активно завойовує міжнародний ринок. Торік ми відкрили два магазини у Празі, є плани щодо подальшого розвитку в Євросоюзі. А щодо співпраці з київським клубом, головним завданням вважаємо бути надійним партнером «Динамо», забезпечити поза футбольним полем гідний вигляд футболістів та делегації, додати команді позитивних емоцій та сил для здобуття нових і нових перемог.

Повну версію інтерв’ю з Вадимом Золотаревським читайте у свіжому номері журналу «Динамо Київ» (№2 (85), який найближчими днями надійде до продажу

Copyright © FC Dynamo Kyiv

* фото А.Лукацький

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер