Валенсія в очікуванні свята вогню

Валенсія в очікуванні свята вогню

Напередодні повторного матчу 1/16 фіналу Кубка УЄФА Валенсія живе повсякденним життям. В місті не видно жодної афіші, яка оголошує про майбутній поєдинок, а на вулицях можна побачити лише самотніх шанувальників місцевого клубу.

Подібну байдужість можна пояснити, перш за все, наближенням головного свята Валенсії, Файяса («Свято вогню»), яке триває з 1 по 20 березня. За словами гіда, який супроводжував делегацію українських журналістів, в ці дні в центрі безперервний наплив людей. Недивно, адже на ці три тижні населення міста збільшується в п'ять разів – з мільйона до п'яти. Втім, українській делегації побувати на цьому святі не призначено…

Інша справа – молодь. Місцеві школярі не давали проходу українським журналістам упродовж усієї екскурсії. Лунали і слова підтримки на адресу «Динамо», і скандування назви місцевого клубу. Також неодноразово лунало ім'я футбольного героя «Валенсії» та головного бомбардира команди Давида Вільї, який по-справжньому дорогий уболівальникам клубу і на якого покладаються великі надії в плані здобуття клубом національних та європейських трофеїв. Особливо сміливі діти підходили до київських журналістів і фотографувалися – так би мовити, на згадку про зустріч з іноземними гостями.

Що стосується стадіону, на якому доведеться сьогодні зіграти командам, то арена отримала свою назву від зрошувального каналу Месталья, над яким власне вона і розташована. Втім, команді недовго залишилося грати на цьому стадіоні, оскільки незабаром відкриється ультрасучасний п'ятизірковий комплекс – «Нуево Месталья» («Нова Месталья»). Цікавий факт: прізвисько «кажани» клуб отримав, як говориться, у спадок – ця тварина присутня на гербах автономії, провінції і міста Валенсії. У зв'язку з цим наявність кажана на гербі футбольного клубу не здається такою дивною…

Сьогодні ввечері аншлагу на «Местальї» не очікують (загальна місткість стадіону – 55 тисяч глядачів). Незважаючи на відносну дешевизну, квитки знаходяться у вільному продажі в касах біля стадіону. Для довідки: пропускний тікет на майбутній матч із «Динамо» коштує від 25 євро, тоді як вартість квитка на поєдинок, наприклад, із «Реалом» чи «Барселоною» в чемпіонаті Іспанії стартує від 100 євро. Втім, подібній неактивності іспанських уболівальників можна знайти просте пояснення – в робочі дні місцеві шанувальники футболу не звикли відвідувати стадіони, і тільки проведення грандіозних матчів може змусити їх відірватися від телевізора і прийти на стадіон особисто.

Відзначимо, що вчора ввечері після тренування на футболістів «Динамо» під стадіоном чекала невелика група українських емігрантів. Як говориться, без підтримки на «Местальї» наша команда не залишиться, а враховуючи, що з Києва прибула ще й делегація від офіційного фан-клубу, то, цілком можливо, за шумовою підтримкою наші хлопці зможуть скласти конкуренцію місцевим хулас.

Утім, головним для нас залишається те, що буде відбуватися на футбольному полі. А там наша команда сьогодні має перемагати, щоб продовжити єврокубкову весну для своїх уболівальників.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Валенсії.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер