Валентин Моргун: «Збори – це рутинна робота»

Валентин Моргун: «Збори – це рутинна робота»

Воротар «Динамо» Валентин Моргун розповів про підготовку до нового сезону, що «біло-сині» проводять у Австрії.

- Наскільки команда готова фізично після половини зборів у Австрії?

- Напевно, це питання краще поставити головному тренеру. Робота триває, майже половину від запланованого часу ми вже тут. Відповідно, думаю, готові відсотків на 50.

- Зі сторони здається, що в колективі немає напруженості, тягаря відповідальності за результат, місце в турнірній таблиці. Можна сказати, все починається з чистого аркуша. Це справді так?

- Усе одно болить, адже всі ми пам’ятаємо, на якому місці закінчили минулий чемпіонат. Але справді, намагаємося все почати з чистого аркуша. Думаю, коли розпочнеться новий сезон, то стане легше.

- Ярмоленко в своєму інтерв’ю казав, що з радістю підходить до молодих гравців, дає поради. Чи немає якогось напруження у спілкуванні з гравцем такого рівня, як Андрій?

- Напруження бути й не може, тому що, як правильно сказав Караваєв, Андрій – проста спокійна людина, хто може й сам дати пораду, і, якщо до нього підійти особисто, то з радістю допоможе.

- Чи давав він уже комусь поради – тобі чи твоїм молодим партнерам?

- Так, звичайно. Приміром, захисникам підказував, вказував на якісь моменти, які потрібно виправляти.

- Що найцікавішого для тебе особисто сталося за ці півтора тижні тренувального збору?

- Насправді, однозначної відповіді немає. Збори – це рутинна робота. Особливо коли тренування двічі на день, то багато різноманітних вправ, багато ударів по воротах, тому важко щось виділити.

- На цих зборах тренерський штаб дає футболістам колективний відпочинок, щоб трохи розрядити атмосферу. Приміром, був уже виїзд до басейну на відновлення, був пляжний волейбол. Як ці моменти впливають на настрій у колективі?

- Впливають добре, тому що коли важка робота, тренерський штаб дає можливість трохи відпочити, переключитися, у першу чергу морально. Тож, звісно, це дуже добре.

- Яка головна мета на наступні півтора тижні, яка команда проведе в Австрії?

- Цілі треба ставити не на тренувальні збори, а на майбутній сезон. Наш головна мета – повернути «Динамо» (Київ) на те місце, на яке заслуговує наша команда, а це лише найвищі позиції, і потрапити до єврокубків. А вже наприкінці сезону ми скажемо, на що ми розраховували та чи вдалося виконати те, що ми планували.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер