Валентин БЕЛЬКЕВИЧ: «Потрібно в кожному матчі показувати чемпіонську гру»

Валентин БЕЛЬКЕВИЧ: «Потрібно в кожному матчі показувати чемпіонську гру»

- Перш за все, ми досягли цього результату завдяки роботі, тренувальному процесу. Всі хлопці з розумінням ставляться до своїх обов'язків, викладаються, а кінцевий результат – це гра, яку ми демонструємо.

- Наскільки важливо було сьогодні виграти?

- Важко стати чемпіоном, але ще важче це підтверджувати. Деякі розслабляються, але цього робити не можна. Потрібно весь час, в кожному матчі показувати чемпіонську гру. У наступному сезоні доводити чемпіонство буде ще складніше.

- Із чим була пов'язана відсутність у сьогоднішньому матчі Яремчука, Савченка та Ткаченка?

- Вони готувалися до гри за дубль проти запорізького «Металурга».

- Чи можна назвати їх підсиленням для молодіжної команди вже зараз?

- Цього я не можу стверджувати. Потенціал у них є, а далі все залежить від того, як вони себе будуть проявляти. Оцінку їхньої готовності дасть Олександр Хацкевич.

- Сьогодні команда знову створила величезну кількість моментів, але в стадії завершення у того ж Тищенка не все складалося...

- Можна знайти цьому багато пояснень – завершення сезону, втома... Будемо над цим працювати.

- Не перший матч кидається в очі, що в другому таймі команда додає, особливо після зроблених Вами замін. У запасних гравців настільки велике бажання себе проявити?

- Я весь час кажу своїм гравцям, що грати потрібно всі дев'яносто хвилин. Ми завжди граємо в одному темпі. Можливо, це наші суперники зменшують темп, а не ми додаємо. Ми приділяємо багато уваги як фізичній підготовці, так і тактичній та технічній, усе в комплексі.

- Після гри хлопці Вас гойдали на руках, лунали чемпіонські пісні. Поділіться своїми емоціями, адже Ви вперше маєте подібні відчуття в якості тренера?

- Київське «Динамо», беручи участь у будь-якому турнірі, незалежно від віку, завжди ставить лише одну задачу – перемагати. Звичайно, завжди приємно вигравати перше місце, неважливо, це команда U-19, дубль чи основний склад. Потрібно завжди ставити максимальні завдання.

- Чи можна стверджувати, що «Динамо» виглядало набагато сильнішим за своїх конкурентів?

- Багато людей дивляться за результатом, проте в нас були дуже гідні суперники. У цій першості я помітив дуже багато хороших перспективних хлопців. Сама ідея створення чемпіонату U-19 – це великий плюс, тому що далеко не всі хлопці, завершуючи футбольні академії, відразу потрапляють до молодіжного складу. Більшість просто губляться. А тепер у хлопців є додаткові два-три роки для того, щоб себе проявити та додати у спортивній майстерності.

- Враховуючи талановитих Книша, Ярового, Лук'янчука, які завершили академію екстерном та потрапили до вашої команди, можна сказати, що й у цих 19-річних хлопців уже є гідна зміна?

- Зараз ми чекаємо на випуск 1996 р.н. Ті, кого ви перерахували, стали першими ластівками цієї вікової групи, а зараз команду поповнить ще кілька їхніх однолітків. У свою чергу, декілька футболістів 1995 р.н. будуть задіяні в молодіжній команді. Так у нас відбувається зміна поколінь, за рік це вже будуть гравці 1997 р.н.

- Як Вас та команду привітало керівництво?

- Всі підсумки виступів будуть підбиті після завершення сезону, коли свої останні матчі проведуть молодіжна та основна команди.

www.fcdynamo.kiev.ua


* Фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер