Валерій БОЛДЕНКОВ: травми його лише загартували…

Валерій БОЛДЕНКОВ: травми його лише загартували…

У рідному для Валерія місті і почався його шлях у великий футбол. У шість років майбутній динамівець потрапив у дитячу школу місцевого клубу «Ністру». «Тренер дав мені завдання набити м'яч 15 разів. Я впорався, щоправда, не одразу. Таким чином і потрапив у команду», - згадує футболіст.

У «Ністру» Валерій пограв достатньо довго, поки в 2007-му не вирушив до України в місто Володимир-Волинський, де в його послугах був зацікавлений місцевий BRW-VIK. Болденков зумів проявити себе на позиції опорного півзахисника в команді, з якою двічі (у 2010-му і 2011-му) ставав бронзовим призером ДЮФЛ.

На перегляд у «Динамо» юний талант приїхав навесні 2011-го, за рік до цього прийнявши українське громадянство. До того моменту він виступав уже як центральний півзахисник, але в товариській грі з київським «Арсеналом» Олександр Хацкевич, який переглядав потенційних новачків, вирішив спробувати Болденкова в центрі оборони. Зі своїм завданням у тій зустрічі Валерій впорався і... вирушив догравати за BRW-VIK фінальну частину ДЮФЛ вже в якості центрбека. Завоювавши зі своїми товаришами бронзові нагороди, сам Болденков повернувся до Києва і підписав контракт з київським «Динамо».

Змазаний старт...

Старт кар'єри у складі «біло-синіх» у Валерія видався таким, що ворогу не побажаєш: потренувавшись з новою командою півтора місяці, захисник травмував меніск і порвав хрестоподібні зв'язки, внаслідок чого він залишився поза грою на вісім місяців, пропустивши весь чемпіонат і зимові збори . По-справжньому робочий процес у Болденкова почався тільки влітку 2012-го, коли футболіст, оговтавшись від всіх травм, повернувся на футбольне поле.

Дебют Валерія в «дублі» «Динамо» відбувся 13.07.2012 в Києві у матчі з донецьким «Металургом». Поєдинок завершився перемогою нашої команди - 2:0, а Болденков провів на полі лише декілька хвилин.

У чемпіонаті U-19 захисник вперше вийшов на поле 25.07.2012 у грі з «Ворсклою». Тоді була зафіксована також перемога «біло-синіх» - 2:0. Болденков провів на полі 89 хвилин. На момент закінчення осінньої частини сезону 2012/13 на рахунку Валерія п'ять матчів у молодіжній першості та одинадцять в чемпіонаті U-19.

Молодий захисник ставить перед собою максимальні цілі, яких намагається завжди досягати. От тільки б уникнути травм...

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер