Валерій Газзаєв: «Наше головне завдання – відновлення футболістів»

Напередодні матчу 3-го туру групового турніру Ліги чемпіонів з міланським «Інтером» головний тренер «Динамо» Валерій Газзаєв і нападник Андрій Шевченко провели традиційну передматчеву прес-конференцію, відповівши на питання українських та італійських журналістів.

- Сьогодні особливий день. Що ви можете сказати про жеребкування стикових матчів за право участі в чемпіонаті світу – як для України, так і Росії?

- Давайте поговоримо про завтрашній матч. А про збірні будемо розмовляти, коли прийде їхній час.

- Валерію Георгійовичу, всі футболісти здорові?

- Так, усі. Виключення складає лише Олександр Шовковський, який отримав травму на тренуванні збірної. Решта всіх гравців здорові і рвуться в бій.

- Гіоане також приїхав із травмою зі збірної...

- Гіоане готується за індивідуальною програмою, і в завтрашньому матчі грати не буде.

- «Інтер» демонструє різні результати в чемпіонаті й Лізі чемпіонів. Як ви можете це пояснити?

- Останніми роками це абсолютний лідер італійського чемпіонату. В цілому, це дуже серйозна команда. Що стосується нинішнього сезону, то гра на гру не схожа – одну можна провести трохи гірше, іншу трохи краще. Проте, якщо вони стабільно йдуть на першому місці, значить, заслуговують на це.

- Наскільки вас вразила гра «Інтера» проти «Дженоа» в останньому турі чемпіонату Італії?

- Я дивився цей матч. «Інтер» справді грав дуже добре, на полі була єдина команда, яка показала достатньо змістовну колективну гру. Але матчі чемпіонату та Ліги чемпіонів різні – і за напруженням, і за стратегією, і, звичайно, за результатом. Ліга чемпіонів – короткий турнір, в якому потрібно вирішувати задачі оперативно-локальні, а в чемпіонаті дистанція довга, де можуть бути і поразки, і ось такі феєричні матчі. Так само, як і в нашій національній першості.

- Валерію Георгійовичу, ви грали проти команд Моуріньо в Лізі чемпіонів, Андрій працював під його керівництвом. Сам Жозе називає себе «Special One». Які у вас залишилися враження після зустрічей із ним? І як не дуже вдалий старт «Інтера» в нинішньому груповому турнірі позначиться саме на головному тренері?

В.Г.: У кожної людини своя думка про себе. Безумовно, це тренер великої кваліфікації, за нього говорять його досягнення на міжнародній арені. Минулого року «Інтер» під керівництвом Жозе став чемпіоном Італії, цього року команда йде на першому місці. Утім, майбутній очний матч має розставити всі акценти.

А.Ш.: Я працював із цією людиною. Він упродовж кількох років досягає хороших результатів. Я вважаю Моуріньо одним із найкращих тренерів у світі.

- Вивчаючи суперника, ви напевно зробили якісь висновки. На чому акцентували увагу гравців під час колективного розбору майбутнього опонента?

- Перш за все, акцентував увагу на тому, що завтра нам необхідно зіграти настільки добре, щоб досягнути позитивного результату. Природно, ми детально розібрали матчі «Інтера» як у Лізі чемпіонів, так і в чемпіонаті Італії. Відповідно, футболісти мають чітко виконати той тактичний план, який ми обрали.

- Третій і четвертий тури є своєрідними плей-оф Ліги чемпіонів. Чи акцентували ви увагу на підготовці саме до цих двох поєдинків?

- Спеціальної підготовки в нас не було, оскільки ігри в національній першості чергуються з матчами національних збірних. Нам доводиться грати через два дні на третій, через три – на четвертий. Через ці ігри ми і проводили підготовку до майбутнього протистояння. На даний момент нашим головним завданням є відновлення футболістів. Також я погоджуюсь із вами в тому, що за підсумками майбутніх двох поєдинків з «Інтером» будуть визначені завдання, які команди ставлять перед собою.

 
* * *


Не меншою популярністю у журналістів користувався й Андрій Шевченко, який охоче відповідав на питання, які цікавили представників ЗМІ.

- Андрію, скільки разів ви були на прес-конференціях у цьому залі і з якими відчуттями зараз повертаєтеся сюди?

- Зізнатися, у цьому залі не дуже часто, оскільки прес-конференції «Мілана» в основному проводилися на базі.

- Який найбільш пам’ятний матч проти «Інтера» і гол у ворота цієї команди?

- Найбільш пам’ятним для мене залишається півфінал Ліги чемпіонів, коли ми зіграли внічию 1:1. М'яч, забитий у цьому матчі, є для мене й найбільш пам’ятним.

- Ти повернувся до Мілану, який багато років був для тебе рідним містом. Як тебе зустріли навколишні люди?

- Я тут не є гостем. Мілан назавжди залишиться для мене рідним містом. Тут я себе чудово почуваю, у мене залишилося багато друзів. Нас зустріла дуже гарна погода, і будемо сподіватися, що завтра нам нічого не завадить добре відіграти майбутній матч.

- Завтра через травму не буде грати Марко Матерацці, з яким ви неодноразово зустрічалися на футбольному полі, і від якого вам неабияк діставалося. Ви засмучені, задоволені чи вам все одно?

- Я вважаю Марко дуже хорошим захисником. Футбол – це чоловіча гра, тому єдиноборства неминучі. А проходять вони з порушенням чи в рамках правил, визначають арбітри. Буде грати Матерацці чи ні, буде вирішувати тренер. Наша справа – готуватися до завтрашнього матчу, не звертаючи уваги на те, хто гратиме проти нас, а акцентувати увагу на своїй грі.

- Голи у ворота «Арсеналу», «Оболоні», збірної Андорри складно порівнювати з суперником, який буде протистояти «Динамо» в завтрашньому матчі. Проте, це були переможні м'ячі. Чи відчуваєш себе вже впевненіше?

- Я дуже задоволений цими матчами. Для нападника дуже важливо забивати м'ячі, і це справді додає мені впевненості. З кожним матчем я почуваю себе все краще, і сподіваюся завтра продемонструвати свої найкращі якості на футбольному полі.

- Як це позначається на ставленні партнерів до тебе?

В.Г.: Я можу відповісти за Андрія – чудово (посміхається).

А на завершення прес-конференції Андрій Шевченко приділив увагу представнику італійського ЗМІ і відповів на питання вже виключно італійською мовою.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Мілана

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер