Валерій Газзаєв: «Бойова, принципова гра»

Валерій Газзаєв: «Бойова, принципова гра»

«Динамо» – «Дніпро» – 0:0. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Дуже шкода, що нам не вдалося виграти. В цілому, по грі можу сказати, що вона вийшла доволі цікавою – як із нашого боку, так і з боку «Дніпра». Справді бойова, принципова гра. Гравці продемонстрували хорошу самовіддачу, і я не можу пред’явити до жодного з них претензій. Кожен виконував те, що міг, не було успіху в реалізації.

Єдине, на чому хотів зупинитися, це суддівство. Мені здається, що матчі такого рівня мають судити арбітри достатньо високої кваліфікації, а не такі негідники, як сьогодні. Він так хотів поставити пенальті в наші ворота, і шукав будь-який привід для цього. Врешті-решт він поставив, але слава богу, що потім скасували це рішення. Хіба може припускатися таких помилок арбітр, який обслуговує матч за участю команд, які входять до лідируючої групи. Я вважаю, що на це потрібно звертати увагу. Який сенс тоді працювати, якщо судді припускатимуться таких помилок. Чомусь він не побачив, коли в першому таймі схопили Ярмоленка за футболку в штрафному майданчику, хоча і боковий був поруч. У цій ситуації він цілком міг давати пенальті. Таке враження, що судді взялися вбивати «Динамо» і не давати нам грати! Що це за справи, який сенс тоді грати в чемпіонаті!

- А Швецов, до речі, найкращий арбітр за підсумками попереднього сезону...

- Тоді в Колліни буде багато роботи, якщо він є найкращим арбітром.

- Що з Бертольйо і Мілевським?

- Бертольйо, на жаль, отримав травму. Тільки одужав, почав тренуватися, і знову отримав м’язове ушкодження. Мілевський поки що не у формі, тому я вирішив не включати його навіть до заявки.

- Непогано до гри увійшов Гільєрме. Які у вас плани щодо цього форварда?

- Він приїхав днів десять тому і лише почав працювати з нами. Сподіваюся, що йому вдасться привести себе до ладу. Що стосується Андре, то він дуже старався сьогодні. Окрім цього більше нічого поки сказати не можу. Але це нормально – він молодий хлопець, приїхав до іншої країни. Гільєрме в цьому плані простіше, він більше адаптований, та й досвідченіший. Необхідно набратися терпіння, в нас будується хороша молода команда з хорошими перспективами. Тепер будемо готуватися до дуже важливого матчу, який на нас чекає в Голландії.

- За вашими словами, арбітр хотів призначити пенальті у ворота «Динамо». Що ж тоді змусило його змінити рішення?

- Його ж дурість. Якщо арбітр прийняв рішення, він має йти до кінця. Таким чином, він визнав свою помилку. Ось його кваліфікація. Та й, хочу відзначити, останнім часом «Динамо» стало об’єктом особливої уваги збоку суддів. Скажіть тоді мені, як у такому разі грати в чемпіонаті... Безумовно, я не заперечую, що наша провина в тому, що ми не реалізували свої моменти, але й суддя не має нервувати гравців. Я не перший рік у футболі, і можу помітити, коли суддівство об’єктивне, а коли – суб’єктивно-упереджене.

* * *

Володимир БЕЗСОНОВ, головний тренер «Дніпра»:

- Гра вийшла цікавою в усіх відношеннях – як в атаці, так і в обороні. У першому таймі домінували ми і могли реалізувати кілька моментів, кінцівку матчу сильніше провело «Динамо» і мало можливості для того, щоб вирішити результат поєдинку на свою користь. Гадаю, нічийний результат закономірний, по одному очку заслужили обидві команди.

- Як ви прокоментуєте епізод із призначенням, а потім скасуванням пенальті?

- Без коментарів.

- Зараз ви мало використовуєте Назаренка. Він не готовий проводити більше часу на полі?

- Ви самі відповіли на своє питання.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер