Валерій Газзаєв: «Динамо» заслуговувало на більше»

Валерій Газзаєв: «Динамо» заслуговувало на більше»

«Аякс» – «Динамо» – 2:1. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- По-перше, я дуже жалкую, що ми не вийшли до групового етапу Ліги чемпіонів. Дуже добре команда виглядала в першому таймі, не вистачило реалізації тих практично стовідсоткових моментів, які ми створили. Що стосується другого тайму, то тут, мені здається, вплинув важкий матч із «Дніпром», який ми провели два дні тому, і трохи позначилася втома. В цілому в другому таймі не було великої переваги, лише територіальна, і помилка Данило призвела до другого м’яча. Звичайно, я вітаю суперника з виходом до групового турніру Ліги чемпіонів, але, гадаю, ми мали проходити цю команду – і за сумою двох зустрічей, і по грі. В цілому, звичайно, я незадоволений. Можу жалкувати, і більше нічого. Тим паче, «Аякс» нам не створив жодних проблем, з точки зору тактики лише били м’яча вперед, сподіваючись на нашу помилку, жодної комбінаційної гри я не побачив у команди. Є сильний гравець Суарес, який продемонстрував сьогодні свою майстерність. В цілому, я дуже жалкую, що ми програли цій команді.

- Не запізнилися із замінами у другому таймі?

- Гадаю, ні. Грали добре, тому особливої необхідності в замінах не було. Зараз можна казати про що завгодно. Забили би другого м’яча, і було б усе блискуче.

- За рахунку 2:0 готувався вийти на поле Бетао. Яка була мета цієї заміни, грати на втримання рахунку?

- В «Аякса» вийшов свіжий гравець Сулеймані, почав перегравати Данило. Я порахував, що його необхідно швидко замінити. На щастя, ми забили гол, команда перейшла до атаки. Виключно з цих спонукань.

- Сьогодні грали, мабуть, дві наймолодші команди в Лізі чемпіонів. Які завдання стоятимуть перед «Динамо» в Лізі Європи?

- Почекаємо на жеребкування турніру, після чого будемо ставити завдання. Звичайно, завдання пройти якнайдалі перед командою не буде стояти. В цілому, наші молоді гравці, той же Гармаш, який був незаслужено вилучений у першій грі, отримують досвід і можливість прогресувати. Дуже задоволений практично всіма гравцями, в тому числі й Мілевським, який не брав участі в двох попередніх матчах і віддав сьогодні блискучу передачу (на Гусєва, вивівши Олега віч-на-віч із воротарем у першому таймі – прим.). Команда заслуговувала на більше, ніж сьогодні вона зіграла.

- Якщо брати до уваги обидва матчі, бачите які-небудь свої помилки чи прорахунки?

- Я не знімаю із себе відповідальності. У тому, що команда не вийшла до групового турніру Ліги чемпіонів, винна одна людина – головний тренер. Якщо немає результату, винен лише тренер. Що ще вам сказати із цього приводу... А це все для красивого слівця – грали чудово, «били в стійку і під стійку, програли 0:1». Приблизно так.

- Здалося, що ключовим моментом у матчі став гол у роздягальню. Після перерви футболісти вийшли дещо нервовими, отримали поспіль кілька карток...

- Безумовно, гол у роздягальню не зовсім добре впливає на психологічну обстановку. Що стосується карток, то суддівство я не хотів би коментувати. У цілому, гадаю, це і сприяло тому, що ми загубили свою комбінаційну гру.

* * *

Мартин ЙОЛ, головний тренер «Аякса»:

- У першій половині матчу «Динамо» грало краще за мою команду. Напевно, для «Аякса» цей матч був кращою школою, навіть більшою мірою, ніж для суперника. Наскільки я знаю, у «Динамо» справді молодим гравцем був лише Ярмоленко, інші футболісти були більш-менш досвідченими, зі стажем. Загалом, хотів би відзначити, що мені сподобалася гра «Динамо».

- Після першого матчу ви сказали, що якщо «Аякс» не пройде «Динамо» на шляху до групового турніру, ви з’їдете з глузду. У першому таймі були моменти, коли вам здавалося, що це все ж може статися?

- У принципі, мене просто так із розуму не зведеш (посміхається). Хоча, справді, в першому таймі були моменти, коли я стежив за тим, що відбувається на полі, затамувавши подих.

- Про що ви розмовляли із Шевченком після матчу?


- Андрія я знаю давно, ще з часів його виступів у Лондоні, де нам доводилося часто спілкуватися. Ми обмінялися кількома словами, але те, що я шепнув йому на вухо, буду вважати за краще залишити між нами.

- Як гравці будуть святкувати свій успіх?

- Команда має повне право відсвяткувати свій успіх, хоча ми досягли того, що хотіли, – виходу до групового турніру Ліги чемпіонів. До того, щоб пити пиво, поки що не дійшло. Після гри ми всі разом обійнялися, цим і обмежилися. Тепер у нас інші цілі, передусім у рамках чемпіонату, тому ми вже дивимося далі.

- Зовсім нещодавно Сулеймані проявляв незадоволення і хотів піти з клубу. Які справи на даний момент?

- Сулеймані є членом команди. Я дуже хочу, щоб він залишився в «Аяксі». Сьогодні Міралем добре себе проявив і зіграв саме так, як від нього і чекали. Що стосується переходу, який зірвався, то змінити клуб виявив бажання сам футболіст. На даний момент із Сулеймані ведуться переговори. В найближчому майбутньому ми не плануємо придбань, тому для нас важливо, щоб серб залишився в команді.

- З якими почуттями ви чекаєте на жеребкування?

- У цей час я буду вдома, де й дізнаюся результати жеребкування. Гадаю, не обійдеться без болю в серці.

- Що означає для «Аякса» вихід до групового турніру Ліги чемпіонів?


- Величезне значення – як для команди в цілому, так і для кожного гравця зокрема. Вони всі дуже молоді, тому це для них чудова школа. З іншого боку, це також має величезне значення для голландського футболу в цілому, оскільки на «Аякс» дивиться, без перебільшення, вся країна.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Амстердама

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер