Валерій Газзаєв: «Вважаю, ми на правильному шляху»

«Барселона» - «Динамо» - 2:0. Післяматчева прес-конференція

Поразка від «Барселони» не похитнула віру наставника «Динамо» Валерія ГАЗЗАЄВА у своїх підопічних. На післяматчевій прес-конференції Валерій Георгійович подякував футболістам за гру.

- Навіть у матчі з «Барселоною» будь-яка команда прагне зіграти з позитивним результатом. Звичайно, погано, що ми програли, але необхідно віддати належне супернику – сьогоднішній матч у черговий раз показав, що це дуже серйозна команда. Ми побудували свою гру на контратаках, які в нас були. Але, на жаль, підвела реалізація. А в цілому, я вітаю «Барселону» з перемогою. Ця команда на даний момент справді демонструє фантастичний футбол. Напевно, позначилася і зіграність команди. Ми в такому складі граємо два місяці, «Барселона» – п'ять років. Сьогоднішнє «Динамо» – молода команда, яка тільки-тільки починає свою подорож Європою.

Гадаю, проти «Барселони» сьогодні інакше грати було не можна, тому що команда ефективно використовує високу індивідуальну майстерність своїх гравців, поєднуючи її з налагодженими колективними діями. Приголомшливе поєднання! Сподіватися ми могли тільки на швидкі контратаки. Вони в нас сьогодні були, особливо в першому таймі. А в цілому я вважаю, що «Барселона» перемогла заслужено.

- Чи реально зупинити Мессі?

- Ми намагалися, не вийшло.

- Склалося враження, що в Мілевського ігрова криза…

- Ні, на нього було покладено завдання, яке він чітко виконував.

- Гра була корисною з погляду перспективи цієї команди?

- Безумовно, такі ігри для нашої молоді – величезна школа. З їхньою допомогою «Динамо» може стати командою серйозного рівня.

- Незважаючи на фантастичного суперника, ви налаштовували команду на хорошу гру. Що не вийшло?

- Потрібно віддати належне майстерності гравців «Барселони». Це в першу чергу. Були епізоди, коли наші гравці робили все можливе, але грати доводилося проти Мессі, Ібрагимовича, Хаві. Це потрібно визнати. Не завжди футболісти виконували все задумане, але прогрес очевидний. Була проблема з реалізацією моментів. Ми могли вдало зіграти, але це було б величезним збігом обставин.

- Після якого пропущеного м'яча зрозуміли, що сьогодні «Барсу» не обіграти?

- Після другого. Пропустивши перший гол, у нас була контргра, хороші підходи до воріт і моменти. А після другого м'яча стало все зрозумілим.

- Валерію Георгійовичу, за підсумками сьогоднішньої гри напрям руху «Динамо» має бути інтенсивним, чи екстенсивним? Тобто розвиток існуючої команди, чи потрібне підсилення?

- У нас достатньо молода і перспективна команда. Гадаю, ми на правильному шляху. Нам потрібно усувати помилки в командних та індивідуальних діях. З першим легше, ніж із другим. У цілому, я вважаю, ми обрали абсолютно правильний вектор руху. Сьогодні дуже велика група гравців отримала хороший досвід.

- Шовковський блискуче провів матч, але в першому пропущеному м'ячі міг врятувати команду. Прокоментуйте цей епізод?

- М'ячів, які не беруться, не буває, навіть удари з пенальті воротарі відбивають. В цілому, я вважаю, Саша відіграв чудово. Як на виходах, так і на лінії воріт. Була й помилка, але всі помиляються.

- Кравця випустити не ризикнули?

- Хотів ставити його вже до стартового складу. Але матч складався непросто, а в нього немає ігрової практики. Гадаю, в найближчій грі він обов'язково з'явиться.

* * *

Хосеп ГВАРДІОЛА, головний тренер «Барселони»:

- Добре, що завдяки сьогоднішній перемозі ми вийшли в лідери. Під час жеребкування нам не пощастило – нам дісталася дуже сильна група, в якій представлені чотири чемпіони своїх країн. Важливо буде зміцнити свої позиції в наступному поєдинку проти «Рубіна». Можливо, ця команда поступається «Динамо» та «Інтеру», але це не гарантує нам перемоги в матчі з казанським клубом. Як відомо, чемпіони своїх країн ніколи не дозволяють супернику легко досягати результату.

- Чому ви замінили Іньєсту?

- Ми з ним із самого початку домовилися, що він зіграє лише перший тайм. Він тільки повернувся після травми, і поки йому важко проводити на полі більшу кількість часу. Навіть один тайм дався Іньєсті дуже непросто. Але те, що ми знову можемо розраховувати на цього футболіста, – хороша новина. Незалежно від того, в якій формі він зараз знаходиться.

- У Пуйоля закінчується контракт з «Барселоною». Чи будете продовжувати з ним контракт?

- Мені дуже подобається цей футболіст, і можу сказати вам, що і клуб, і я сам зробимо все для того, щоб Пуйоль залишився в «Барселоні». Так, це віковий футболіст, але зараз він грає дуже добре і допомагає команді в досягненні результату.

- На що може розраховувати «Динамо» в цій групі?

- «Динамо» – дуже хороша команда. У неї в активі є три очки і хороші шанси в групі, оскільки попереду ще достатньо матчів.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер