Валерій Газзаєв: «Гра була відповідальною для обох команд»

Валерій Газзаєв: «Гра була відповідальною для обох команд»

«Карпати» – «Динамо» – 1:0. Післяматчева прес-конференція

Незважаючи на негативний результат матчу з «Карпатами», Валерій Газзаєв задовольнив інтерес журналістів, відповівши після матчу на всі їхні питання.

- На мій погляд, вийшов дуже цікавий матч. Відзначу повні трибуни і блискуче поле – напевно, найкраще, на якому нам доводилося грати цього сезону. В цілому, гра була відповідальною як для однієї, так і для іншої команди. Мені здається, в першому таймі суддя прийняв помилкове рішення, і гра зіпсувалася. Тільки що я переглянув цей епізод, дотик мав місце, воротар навіть не доторкнувся до м’яча. Навіть якщо воротар не грає рукою, а гравець у нього просто врізається – методично це одинадцять метрів. А так, вітаю «Карпати» з перемогою.

- Ви були готові до такої агресивної гри суперника?

- Так, ми готувалися до такої гри. Бачили їхній матч із «Шахтарем», в якому грали так само. Перший тайм ми почали добре, у нас були чудові моменти, які могли реалізувати, але, на жаль, цього не зробили. Суперник був мобілізований, тому в таких матчах якраз реалізація і необхідна. Крім того, на стадіон прийшло 30 тисяч глядачів, і я гадаю, навіть якщо б «Карпати» не хотіли, їх би народ погнав уперед. Але, на мій погляд, помилкове рішення арбітра зіграло свою роль. У тому моменті, швидше за все, був фол останньої надії, а це пенальті. Ну, можливо, жовта картка, хоча все ж таки скоріше червона. Ось тоді б і подивилися, в який бік повернулася б гра. Але не будемо міркувати, що б могло бути. Результат на табло.

- Чому не грав Шевченко?

- Він травмований, як і Нінкович із Хачеріді.

- Наскільки серйозне ушкодження у Шеви?

- Ми думали, він буде готовий вже до матчу з «Карпатами», але цього не сталося. Сподіваємося, до наступної гри чи до поєдинку з «Шахтарем» з ним буде все гаразд.

- Питання стосовно Ярмоленка. З нього вже сміються не лише вболівальники, але й журналісти...

- Ярмоленко в цьому чемпіонаті забив сім м’ячів, причому сезон ще не закінчився, плюс зробив шість голевих передач. Назвіть мені ще хоч одного крайнього нападника, який має такі показники. По-друге, він лише перший рік грає, є футболістом стартового складу, якому доводиться боротися із колосальними навантаженнями. Це молодий гравець, який лише почав себе проявляти. Наберіться терпіння, він же не може відразу заграти, як Мессі. Так, Андрій буде помилятися, так само як і всі молоді гравці. Я чудово бачу, що він не реалізовує блискучі моменти. Погоджуюсь, що нам потрібен результат, але в той же час, ми прагнемо і забезпечувати зростання молоді. Тому над Андрієм не потрібно сміятися, а, навпаки, всіляко його підтримувати, і в першу чергу журналістам.

- Чим була викликана заміна Гіоане на Зозулю?

- Тим, що нам не вистачало гостроти попереду. Гадаю, якби Зозуля залишився на полі, ми б досягли позитивного результату, тобто перемоги. Він увійшов до гри дуже активно.

- Діями Гармаша залишилися задоволеними?

- По такій грі складно сказати, оскільки він вийшов на поле за ситуації, коли команда програвала. А це не зовсім слушна нагода для молодого гравця проявити себе. Проте, вважаю, такі ігри мають його загартовувати.

* * *

Олег КОНОНОВ, головний тренер «Карпат»:

- Звичайно, зараз, коли ми виграли, у мене найрадісніші почуття. Тим паче перемогу ми здобули над легендарним клубом «Динамо», яке бореться за перше місце в турнірній таблиці. Тому, звичайно, ми всі задоволені і наближаємося до досягнення мети, яку поставило перед нами керівництво. Сьогодні вранці я говорив гравцям, що буде повний стадіон, і глядачам необхідно влаштувати свято, причому не лише у вигляді перемоги, але й у вигляді якісної гри. Гадаю, сьогодні хлопці зробили все можливе, щоб глядачі це відчули.

- Ви напевно вже бачили повтор моменту з вилученням Зозулі…

- Ні, ще не бачив, тому поки нічого не можу сказати з цього приводу.

- Могли б порівняти сьогоднішній матч із поєдинком проти «Шахтаря»? У чому «Карпати» додали?

- Ми дуже детально розбирали ту гру і зробили висновки, що, в цілому, грали добре, але в атаці багато чого не виходило. Крім того, мали місце емоції. Сьогодні ж хлопці грали зовсім по-іншому. Я побачив команду, яка поєднує агресивність, спортивну злість, бажання перемогти і те, що так необхідно у футболі – виконання всіх функцій як у захисті під час відбору м’яча, так і в атаці. Але я знаю, що резерв у хлопців безмежний, у нас ще все попереду. З цим хлопцями можна гори скрутити.

- Вам належать преміальні від «Шахтаря»?

- Ви знаєте, що наші спонсори не «Шахтар» і не «Динамо», тому жодних преміальних і бути не може.

- У вашій тренерській кар’єрі це найважливіша перемога?

- Гадаю, так, адже вона мені запам’ятається на все життя.

- Артем Федецький підтримував команду в секторі з уболівальниками. Ви це відчували?

- Звичайно! А коли він підійшов весь мокрий, я запитав, невже він грав разом із нами. І Артем відповів ствердно (посміхається).

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер