Валерій Газзаєв: «Гра відповість на всі питання»

«Барселона» - «Динамо». Передматчева прес-конференція

Рівно о 20:00 за іспанським часом на поле «Ноу Камп» футболісти «Динамо» вийшли на тренування, яке передувало завтрашньому поєдинку Ліги чемпіонів із «Барселоною». Незадовго до цього головний тренер Валерій ГАЗЗАЄВ і капітан команди Артем Мілевський провели прес-конференцію, відповівши на питання іспанських та українських журналістів.

- Валерію Георгійовичу, як команда готувалася до поєдинку з «Барселоною»?

- Після гри з «Зорею» дали гравцям відпочити. Потім у звичайному режимі готувалися до матчу. В неділю провели тренування і теоретичне заняття, подивилися ще раз гру «Барселони».

- Який стан здоров'я Андрія Шевченка, чи жартують у команді з приводу його Дня народження та матчу дванадцятирічної давнини?

- Жартів перед завтрашньою грою немає. Стан здоров'я Андрія дуже хороший, сподіваюся, завтра він вийде у стартовому складі. Враховуючи 12-річний проміжок між іграми, приємно буде зіграти самому Андрію, приємно буде його побачити у грі й уболівальникам «Барселони».

- Чому «Динамо» вилетіло з Києва о 13 годині, а не вранці, як було прийнято в попередні роки?

- Ми встали, поснідали, приготувалися до від'їзду. Раніше ми літали рейсовими літаками, а зараз чартерним рейсом. Було дуже зручно. Після прильоту до Барселони продовжили готуватися до матчу. У ЦСКА в мене було так само.

- Вам подобається зустрічатися з командами, які самі грають і дають грати супернику?

- Звичайно, але завтра проти нас буде грати незвичайна команда.

- В останньому матчі «Динамо» проти «Барселони» наш клуб переміг 4:0. Як гадаєте, цю гру в Каталонії пам'ятають?

- Історія «Барселони» дуже велика, вони нічого не забувають. Пройшло 12 років, прийшло нове покоління гравців. Сьогодні інша команда, яка, на мій погляд, показує найсучасніший у тактичному, командному та індивідуальному плані футбол. Ця команда по праву вважається найсильнішою у світі. Ми дуже відповідально готуємося до матчу, щоб досягнути позитивного результату.

- Яку роль грає Шевченко в нинішньому «Динамо»?

- Шевченко – видатний гравець. Він входить до числа найкращих бомбардирів Ліги чемпіонів. У нього величезний міжнародний досвід і авторитет, який він має передавати молодим партнерам. Його досвід просто не можна переоцінити.

- Стратегія «очко на виїзді, три вдома» ще жива, чи ні?

- В принципі, раніше це був чемпіонський графік. Сподіваємося, ця стратегія ще жива.

- Ваша думка про гру «Барселони» в останньому матчі чемпіонату?

- Я дивився цю гру, яка пройшла під сильним дощем, та й поле було не найкращої якості. Тому вважаю цю гру для нашого суперника не показовою.

- Склалася думка, що «Динамо» в Барселоні сприймають несерйозно?

- Ми дуже серйозно готуємося до матчу. Завтрашня гра відповість на всі питання.

Адресувалися питання представників мас-медіа й Артему МІЛЕВСЬКОМУ.

- Який бойовий дух напередодні гри з чемпіоном Європи?

- У мене все відмінно, ми прилетіли до дуже красивого міста, до футбольної країни. Завтра вийдуть на поле хлопці, які будуть прагнути грати у футбол і здобувати позитивний результат.

- Артеме, які асоціації у вас пов'язані з матчем 12-річної давнини, де ви були в цей момент?

- Я тоді жив у Мінську, дивився ігри по телевізору. Вони залишилися в моїй пам'яті. Грати на «Ноу Камп» - велика відповідальність для мене і нашої молодої команди. Всім цікаво перевірити свої сили на цьому стадіоні.

- В останніх іграх у тебе помітне юнацьке завзяття, яке було властиве в попередні роки. Із чим це пов'язуєш?

- Можливо, вам з боку видніше. Я завжди прагну грати на команду. Іноді мене переповнюють емоції, дозволяю собі зайве на полі. Але це через те, що я дію в нападі. Як будь-який форвард я маю грати на себе, але щоб не страждала команда.

Дивіться фотогалерею тренування

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер