Валерій Газзаєв: «Грали ті, хто рідко потрапляв до складу»

Валерій Газзаєв: «Грали ті, хто рідко потрапляв до складу»

«Критеплиця» – «Динамо» – 0:1. Післяматчева прес-конференція

Після виграного на останній хвилині кубкового матчу з «Критеплицею» Валерій ГАЗЗАЄВ залишився задоволений перемогою, оцінив гру футболістів і пояснив, чому замінив Андре:

- «Кримтеплиця» дуже старалася, наші ж футболісти хотіли перемогти малою кров’ю. Оскільки наприкінці забили гол – усе гаразд.

- Ви сьогодні переглянули багатьох гравців, які не є основними. Кого ви для себе відзначили?

- Хтось зіграв краще, хтось гірше. Ви правильно сказали, що майже всі гравці, які вийшли сьогодні у стартовому складі, за винятком Бетао, рідко потрапляли до складу. Сьогодні ми дали їм можливість проявити себе, подивилися на Гільєрме, Юссуфа, який повернувся на поле після тривалої паузи. Інформацію я отримав, своя думка в мене склалася. Але оскільки в них не так багато ігрової практики, якісного футболу ми не побачили. Так, ми володіли великою перевагою, але реалізувати її не вдалося.

- Ви замінили Андре під час перерві. Чи означає це, що ви незадоволені його діями?

- Хотів дати можливість зіграти іншим футболістам. Але, звичайно, в атаці потрібно забивати.

* * *

Олександр СЕВИДОВ, головний тренер «Кримтеплиці»:

- Звичайно, вітаємо «Динамо» з виходом до наступного етапу Кубку. Шкода, що такі команди приїжджають до нас так рідко, адже зустрічі з ними – безцінний досвід для наших футболістів. Звинуватити кого-небудь у чому-небудь у мене язик не повернеться. Я ж не можу ставити у провину футболістам, що в них нижче майстерність, ніж у динамівців, що й зіграло вирішальну роль. Хлопці боролися до кінця, наскільки могли, але трохи не дотягнули. Безумовним фаворитом у цій грі було «Динамо». Було б смішно вважати по-іншому.

- Відомо, що президент команди Васильєв – пристрасний уболівальник московського «Спартака». Чи стало це для ваших гравців додатковим стимулом?

- Не бачу логіки. Якби ми грали зі «Спартаком» – тоді так. А те, що для них «Динамо» – найпринциповіший суперник, так краще скажіть, для кого в Україні та за її межами цей клуб не є таким? А для нас особливі матчі з будь-якою командою Прем’єр-ліги, незалежно, за кого вболіває президент. Ви ще скажіть, що тренер донецький, тому на «Динамо» по-особливому налаштовувалися. Це не має значення, ми намагалися показати футбол, в який прагнемо грати, але не все виходило. Ми не могли собі дозволити таких висловлювань, як футболісти БАТЕ. Знаємо історію «Динамо», що це великий клуб, тому з повагою поставилися до такого суперника. Нехай для нього зараз і настали не найлегші часи. Як би банально це не лунало: «Динамо» є «Динамо».

- Прикро, що наприкінці пропустили?

- Ні, що ви, хіба чоловіки можуть ображатися? Значить, ми були негідні продовжувати боротьбу. Очевидно, нам ще зарано боротися із грандами футболу.

- До гри ви розраховували, що команда так довго буде чинити опір?

- Ні, я розраховував, що ми пропустимо кілька м’ячів у перші 15 хвилин і будемо грати собі на втіху (сміх у залі). Безумовно, а як інакше? Якщо ми не хочемо вигравати, навіщо тоді виходити на поле і працювати? Тоді втрачається весь сенс спорту, де головне – жага перемоги.

- Що дасть футболістам «Кримтеплиці» гра з командою рівня «Динамо»?


- У нас приблизно 90% гравців, які не грали у Прем’єр-лізі, а проти київського «Динамо» й тим паче. Перед грою сказав хлопцям, що в їхній кар’єрі було багато ігор, та й буде ще чимало, а матчі з «Динамо» та «Шахтарем» завжди є особливими. Сподіваюся, ця гра залишиться в їхній пам’яті, вони отримають із неї користь. Ми розберемо помилки, вірю, що наші футболісти зроблять самоаналіз, чому вже не перший поєдинок ми програємо на останніх секундах.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер