Валерій Газзаєв: «Команда грає на результат»

Валерій Газзаєв: «Команда грає на результат»

«Динамо» – «Металург» Д – 1:0. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

Перед початком прес-конференції журналісти тепло привітали оплесками головного тренера «Динамо» з минулим Днем народження, після чого Валерій Георгійович відповів на питання журналістів.

- Непростий матч, дуже важка гра. Непогано виглядав і «Металург» – у першому таймі, коли ми пропустили контратаку, гості лише дивом не забили. А так, у цілому, задоволений результатом. У нас через кожні два дні на третій матчі, тому зараз команда грає на результат. Звичайно, в нас були можливості, щоб забити більше, але, проте, я задоволений грою, особливо у другому таймі. Команда в цілому виглядала непогано функціонально, незважаючи на те, що п’яту гру проводить за останні дні.

- На жаль, сьогодні перед грою ми зазнали непередбачених втрат. Довелося госпіталізувати Ярмоленка з діагнозом «отруєння». Тепер Андрію три дні доведеться пролежати в лікарні. Ось такі трапляються моменти.

- Що футболістам не вдалося виконати з установки, яку було дано на гру?


- Результат 1:0 завжди тримає в напрузі до завершення матчу. Безумовно, в такому разі присутнє побоювання пропустити контратаку. Хоча, у другому таймі в гостей можливостей забити практично не було. В цілому, звичайно, потрібна результативність, оскільки один гол – це замало, причому в будь-якій грі. Для того, щоб здобувати перемоги, необхідно завжди вести з різницею у два м’ячі. Звичайно, я радий, що потихеньку відновлюється Гусєв. На жаль, у нього бракує ігрової практики, тому ми даємо йому також грати за дубль, щоб він форсував свою підготовку.

- Є проблеми в нападі. У світлі прибуття до розташування команди Гільєрме та Андре, наскільки ви розраховуєте на цих футболістів?


- Спочатку необхідно подивитися, в яких кондиціях перебувають футболісти. Безумовно, розраховуємо на них. На сьогодні в нас у лінії атаки Шевченко, Ярмоленко, Мілевський і той же Гусєв, які є гравцями національної збірної, є ще Кравець із Зозулею. Тут присутня конкуренція, і хто буде сильнішим – той і гратиме. Найсильніші гравці мають виходити у складі і підтверджувати це кожну гру, оскільки в кожному матчі нам необхідно перемагати.

- Як вам дебют Попова?

- Як для першої гри, то він дуже хвилювався. Після травми він не провів жодної гри, лише тренувався. Звичайно, було присутнім хвилювання. Упродовж другого тайму доводилося підказувати тактично, оскільки він ще не влився до команди і, звичайно, непросто грати фактично «з листа». А так, у принципі, гравець має хороші якості, які будемо розвивати, і має швидко адаптуватися в команді. У цілому, як для першого разу зіграв цілком непогано.

- Сьогодні «Аякс» грав із «Гронінгеном» у чемпіонаті Голландії. Ви не дивилися матч?

- Дивився. В «Аякса» була перевага в першому таймі і хвилин двадцять у другому. В цілому, склалося враження, що наприкінці футболісти «Аякса» підсіли фізично. «Гронінген» забив два м’ячі, міг і перемогу вирвати. Така ж ситуація була й у матчі з ПАОКом у Лізі чемпіонів... Безпосередньо на матчі були присутніми Латиш із Лужним, тому зберемо інформацію і грунтовно підготуємося до майбутнього матчу.

Утім, нам ще необхідно зіграти з «Ворсклою». 16 футболістів нашої команди викликані до різних національних і молодіжних збірних, і, звичайно, це велика проблема для нас. Я не розумію, для чого зробили гру з резервним складом Голландії... У такому разі потрібно було викликати і резервний склад збірної України. Адже, приміром, переглядати того ж Шевченка, вважаю, немає сенсу. У нас попереду важливий матч Ліги чемпіонів, і зараз ми проведемо три матчі через два дні на третій. Гадаю, тренер збірної міг піти поставитися із розумінням, адже міжнародні ігри в Лізі чемпіонів – це коефіцієнт для країни. А в товариському матчі тренерський штаб збірної міг подивитися і найближчий резерв.

Багато тренерів зараз переймаються з цього приводу, звертаючись до своїх національних федерацій, щоб тих гравців, які грають за свої клуби в Лізі чемпіонів, особливо у кваліфікаційних раундах, не викликали на товариські матчі збірних.

- Як ви оціните прогрес Гармаша?

- Гадаю, його прогрес очевидний. Гармаш річної давнини і нинішній – дві великі різниці. Цілий рік він провів разом із нами, посилено тренувався, і сьогодні він із кожним матчем грає все краще.

* * *

Ніколай КОСТОВ, головний тренер «Металурга» Д:

- Гра була цікавою. На жаль, закінчилася вона на користь «Динамо». Наша команда втратила кілька вигідних моментів – зокрема, в першому таймі чудові можливості були у Мгуні. Потім гра вирівнялася, і ми пропустили гол після контратаки під час виконанні «стандарту» біля чужих воріт. Вітаю «Динамо» з перемогою, бажаю успіху в Лізі чемпіонів.

- Чому пішов Кінгслі?

- Краще поставити це питання керівництву.

- Як вам вдається зберігати такий спокій і витримку під час матчів?

- Останнім часом немає спокою – виключно нерви. Я дуже переймаюся за команду, особливо коли ми не реалізовуємо такі моменти. Через це доводиться багато нервувати.

Фотогалерея матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер