Валерій Газзаєв: «Моменти, які створюємо, необхідно завершувати»

«Динамо» – «Ворскла» – 1:0. Післяматчева прес-конференція

Валерій ГАЗЗАЄВ, головний тренер «Динамо»:

- Я задоволений тим, що вдалося виграти. Незадоволений, звичайно, якістю реалізації, оскільки ті стовідсоткові моменти, які ми створюємо, необхідно завершувати. У захисті лише одного разу двоє центральних захисників не розібралися і створили собі проблеми, і загалом це був єдиний момент у суперника. По такій грі необхідно забивати, щоб у результаті вигравати 4:0 чи 5:0.

- Із чим пов’язана заміна Ярмоленка в першому таймі?

- Андрій просто не потрапив до гри, звідси й була заміна. Сьогодні був не його день, але таке буває в кожного гравця. Йому така гра невластива, тому сподіваюся, що в наступних іграх Андрій зіграє набагато ефективніше.

* * *

Микола ПАВЛОВ, головний тренер «Ворскли»:

- Ми знали, куди й до кого їдемо, а також в якому стані перебуває «Динамо» після двох відносно невдалих матчів. Щоправда, я вважаю, що вони пройшли для киян нормально, але, мабуть, футболісти привчили вболівальників до великих рахунків, які були на початку чемпіонату. А у футболі так весь час не буває. Я гадаю, що у «Динамо», поки є такі футболісти, як Шовковський, Шевченко, Мілевський, ніколи не буде поганої команди, як поспішили її охарактеризувати за попередні два матчі.

Що стосується власне гри, то голевих моментів у «Динамо» було трохи більше. Ми могли сподіватися на нічию, а так після невикористаного Янузі моменту послідувала оборотка, і Шевченко зайвий раз підтвердив свій клас і зробив те, чого не могла зробити вся наша команда.

- Команді сьогодні не вдалося зіграти в атакувальний футбол...

- Я не відкрию Америку, якщо скажу, що команда грає так, наскільки їй дозволяє суперник. Напевно, в цьому заслуга киян, які не дали нам зіграти в атаці так, як це можна було зробити. Я гадаю, що як у Донецьку, так і в Києві ми виглядали гідно, особливо враховуючи наш підбір гравців. Сьогодні вперше після перерви зіграв Єсин, і мабуть позначився недолік ігрової практики, дебютував у нашій команді Оніка. Можливо, не було зіграності в діях футболістів й упевненості у своїх силах. Можливо, позначилася відсутність Краснопьорова, який грає важливу роль у нашій команді, але в цьому я не шукаю виправдання. Ми виглядали гідно, і претензій до гравців по самовіддачі в мене немає. Принаймні, по тому, що я бачив із лавки. Перебуваючи на трибуні, а в
мене є й такий досвід, бачення гри набагато відрізняється.

- Так можливо вас ще раз дискваліфікувати?

- (сміх у залі) Це може позначитися лише на моєму сприйнятті гри, але ніяк не на результатах команди. На жаль.

- Вам не здалося, що Чеснаков постійно грав на правий фланг на Маркоські, при цьому не помічаючи інших гравців атаки?

- Ще рік тому такі гравці, як Чеснаков, Янузі, Матвеєв не були гравцями основного складу. Можливо, позначився брак певного досвіду. Вони товаришують із Маркоські, можливо, десь позначаються їхні стосунки. Але ми все ж таки ставили перед ним завдання закривати центральну зону, де і проходить більшість атак, куди постійно вривався Шевченко. І в першому таймі був момент, коли Шевченко міг забити, оскільки в центральній зоні не виявилося саме Чеснакова. Це огріхи, які з досвідом будуть подолані. А зіграти проти самого Шевченка – багато чого варте для Володі!

- Чому сьогодні не було Безуса?

- У попередній грі, якщо ви пам’ятаєте, ми його замінили через ушкодження м’яза. Ми не маємо можливості тренуватися на хороших полях – у нас в Полтавській області погода набагато гірша, ніж у тому ж Києві. Отримавши травму в попередній грі, він у тренувальному процесі лише посилив її. Сьогодні він був у запасі, але ми не ризикнули випустити його. Звичайно, по такій грі, з його хорошим дриблінгом, він міг би принести певну користь.

- Оцініть гру Главіни й Ярмаша у вчорашньому матчі дублюючих складів, на якому ви були одним з уважних глядачів...

- Я не пропускаю жодної гри дублюючого складу. А поява гравців із молодіжної команди зайвий раз підтверджує той факт, що вони зростають. Ми не говоримо, що сподіваємося на молодих хлопців, а робимо ставку на них. В одному з інтерв’ю я прочитав, що Главіна, за його ж словами, готовий відсотків на дев’яносто. Якщо гравець буде готовий хоча б на 99 відсотків, тоді йому можна буде довіряти. Мабуть, позначився брак ігрової практики в загребському «Динамо», де він усією душею хотів виступати, щоб бути на очах у тренерів національної команди. Побачивши, що він не грає, ми зробили все можливе, щоб повернути його раніше закінчення орендного терміну. Він пішов на зниження зарплати у два рази, тільки щоб повернутися до України. Я гадаю, це говорить про те, що він хоче тут грати, а буде чи ні – покаже час.

- Що у вас вийшло, а що ні в цьому матчі?

- Ми планували взяти хоча б очко, про що я казав в одному з інтерв’ю. Але цього не вийшло. Природно, я незадоволений, що нам не вдалося зіграти хоча б внічию, але я задоволений тим, як ми зіграли з «Динамо». В усякому разі, після сьогоднішнього матчу лікарі мені не сказали, що ми когось втратили. У кадровому питанні ми дещо обмежені, тому бережемо своїх футболістів, які є в розпорядженні. Заміна Єсина якраз і була пов’язана з тим, щоб він не посилив свою травму. По грі до нього немає претензій.

- А чи правильно вимагати від команди результату, якщо в неї немає нормальних умов для підготовки?

- А з мене, як тренера команди, ніхто й не вимагає результату. Але я вимагаю результат із футболістів. Мені цікаво працювати там, де до цього не було подібних успіхів. Минулого року в одному з інтерв’ю я сказав, що ми вистрибнули зі штанів, зігравши вдало в тому чемпіонаті, і ми досягли успіху не завдяки, а всупереч усім труднощам, які були в нас. Це робить нашу перемогу ще більш значущою. А поки наша інфраструктура набагато відстає від результатів, від нас і не вимагають нічого. Але ми самі не можемо опускати руки і стояти в стороні від того, що відбувається.

- Як ідуть справи з будівництвом бази?

- Розмови ведуться. Але вся річ у тому, що земля належить області, а обласне керівництво поки що не йде нам назустріч. Ідуть судові витрати, щоб ця база передавалася з рук до рук. Можливо, із зміною влади щось вирішиться, тим паче проект самої бази в нас є.

- Багато чого у вашій грі залежить від Маркоські. Ви погоджуєтеся з тим, що сьогодні Вукоєвич просто виключив Йована із гри?


- Сьогодні він виглядав набагато краще, ніж у попередніх іграх чемпіонату після зимової паузи. У матчі з «Шахтарем» найкращим гравцем назвали Дуляя, який не дав зіграти Маркоські, у сьогоднішній грі ви виокремлюєте Вукоєвича. Але в цілому Маркоські зіграв сьогодні краще, не в останню чергу через відмінний стан поля.

- Газон на «Динамо» кращий, ніж на «Донбас Арені»?


- Набагато. У вас є трава, а там і близько її не було. Для більш технічних футболістів ваше поле набагато краще.

- Адже в нас працює і найкращий фахівець в Європі – Анатолій Калоша!

- Звичайно, знаємо Анатолія Яковича! Він і нам надав неоціниму допомогу, адже минулого року в нас також було дуже хороше поле. І я за це вдячний йому.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер